Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” temasıyla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Elazığ İl Müftülüğü, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu program düzenledi.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Selami Aydın, Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Veysel Özdemir, daire amirleri, Müftülük personeli ve din görevlileri katıldı.

Yeni Camii İmam Hatibi Sümer Yılmaz’ın Kur’an tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Aydın, "Camiler İslam medeniyetinin merkezleridir. Merkez etrafında her şey gelişir, güzelleşir ve olgunlaşır. Sanat, kültür, edebiyat oradan nemalanır. Rasulüllah (s.a.s.) Efendimiz ilk mabedi yaptığında ilk iş olarak 'Ashab-ı Suffa' dediğimiz İslam’ın ilk medresesini inşa ettirdi. Dolayısıyla camiler geçmişten günümüze çok büyük fonksiyonlar üstlendi. Efendimiz İslam devletini camiden yönetiyordu. O 'sütunlar' dediğimiz yerin dibinde gelen heyetleri karşılıyor, istişareleri orada yapıyor ve savaş kararlarını da orada alıyordu." dedi.

Geçmişten bugüne camilerin birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışmanın sembolü olduğunu vurgulayan Müftü Aydın, "Kurtuluş Savaşı'nda da camilerimiz büyük görev üstlenmiş, din görevlilerimiz mihraptan kürsüden insanları cihada çağırmış, vatanın kurtulması için mücadeleye davet edilmiştir. Ziya Gökalp yazmış olduğu şiirde; 'camiler kışlamız, kubbe miğfer, minareler süngü' derken Kurtuluş Savaşı'nda camilerimizin üstlenmiş olduğu rolü dile getirmiştir." ifadelerine yer verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan