"2020 Yılı Mevlid-İ Nebi Haftası" etkinlikleri kapsamında Elazığ İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde lise öğrencilerine yönelik “Ezbere Veda Hutbesi Okuma Yarışması” düzenlendi.

İl ve ilçelerde gerçekleştirilen elemeler sonrasında İl finaline kalan 10 öğrenci arasında yapılan yarışma, Müftülük Sitesi Edibe Can Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Veda Hutbesi'nin 15 asır evvelinden 'İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi' niteliğinde olduğunu belirtti.

- Veda hutbesi insanlığa bir sesleniştir!

Veda Hutbesi'nin insanlığa bir sesleniş olduğunu iade eden İl Müftüsü Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Veda Hutbesi'nde Rasulüllah Efendimizin insanlığa bir seslenişi var. Veda Hutbesi Peygamber Efendimizin son haccında Arafat Dağı’nda 120 bini aşkın sahabeye irad ettiği konuşmasıdır. Peygamberimiz bu hutbesinde insanlık için çok önemli mesajlar vermiştir. Hz. Peygamber ile orada bulunanlar arasında şu konuşma geçer: 'Ey insanlar, yarın beni sizden soracaklar ne diyeceksiniz?' Ashab-ı Kiram: 'Allah'ın elçiliğini hakkıyla yerine getirdiğinize şahadet ederiz.' Bunun üzerine Hz. Peygamber şehadet parmağını kaldırır ve oradaki sahabelerin üzerinde gezdirerek üç kez; 'Şahit ol Ya Rab!' der."

İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ise "Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesi’ni öğrencilerimiz çok güzel okudular. İl Müftümüz başta olmak üzere katkı ve destek verenlere, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu güzel çalışmaları tüm okullarımızda, daha da geliştirerek sürdürürüz." dedi.

Yarışma sonucunda Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Esad Karabulut 1’inci, Cemil Meriç Fen Lisesi’nden Yusuf İsmail Değirmenci 2’nci, Kovancılar Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi İbrahim Aydemir ise 3’üncü oldu.

Dereceye giren öğrenciler İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. 

Editör: Mehmet Çalışkan