Elazığ Müftülüğünce organize edilen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Diyanet İşleri Başkanlığınca haftaya özel hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından kürsüye gelen Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Bülbül, konferans öncesi salonda bulunan öğrencilerin görüş ve önerilerini aldı.

Sosyal medyanın önemine işaret ederek konuşmasına başlayan Mustafa Bülbül: “Sosyal medya hakikaten çok çok önemli. Her şeyimizi takip ediyorlar. Gençler olarak %85 oranında sosyal medyanın içerisindeyiz, internetteyiz, ama Efendimizin (s.a.s.) dönemiyle ilgili olarak hangi bilgilere vakıfız?” ifadelerini kullandı.

“Genç yaşta Müslüman olan sahabeler büyük sorumluluklar aldı!”

Peygamberimizin İslam’ı tebliğ ederken tamamına yakını gençlerden oluşan bir ekip kurduğuna dikkat çeken Bülbül, genç yaşta Müslüman olan bu sahabelerin çok önemli vazifeler üstlendiğini vurguladı.

Bir işte başarılı olmak için mutlaka işin ehli bir ekibin olması gerektiğini Peygamberimizin hayatından ve uygulamalarından örnekler vererek anlatan Bülbül şunları kaydetti:

“Gençlerimizin bir hedef ve vizyon sahibi olması gerekiyor. İşte biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençlerimize bu noktada ufuk açacak çalışmalar yürütüyoruz. Başkanlık olarak bu yıl 250 bin gencimize ulaştık. Peygamber Efendimizin (s.a.s.): ‘Ey Ali, senin vesilenle bir insanın İslam’a gelmesi dünya ve içindeki her şeyden daha hayırlıdır!’ ifadesindeki gibi bizler de bu heyecanla çalışmalıyız. Bir gencimize dokunabilirsek, onu güzelliklere sevk edebilirsek bundan daha büyük bir mutluluk olamaz.”

Konferansında, çocuk ve genç yaşta Müslüman olarak büyük sorumluluklar almış sahabelerden örnekler veren Mustafa Bülbül, Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü gençlik projeleri hakkında bilgi aktardı ve şöyle devam etti:

“Bize lazım olan, inanmış gençlik!”

"Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize milli ve manevi değerleri aktarmak, dini yaşamda rol model olmak, gençlere yönelik din hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla 81 ilde gençlik koordinatörleri görevlendirdik. Bu merkezlerde 81 il ve 922 ilçede toplamda erkek kadın olmak üzere 2006 Gençlik Koordinatörü ile hizmet sunmaktayız. Bize lazım olan ruh; minarelerden yükselen selalarla, nazlı hilâl çehresini çatmasın, Bedir’de, Malazgirt’te, Çanakkale’de ve son olarak 15 Temmuz’da doğan güneş batmasın diye ölümü bile öldürmeye ant içen necip milletin, gerektiğinde tankların bile önüne yatan inanmış gençleriyle hemhâl olmaktan geçer.”

Ardından kürsüye gelen İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya "İnsanlığının Müslümanlığa ihtiyaç duyduğu bir zaman dilimindeyiz." dedi.

Müftü Sarıkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle zifiri karanlıkların sonunda parlak bir aydınlık gelir.  Günümüzde yine dünya zifiri karanlıklar içerisindedir. Bu karanlık inşallah İslam âlemi için yeniden dirilişimizin ve uyanışımızın sebebi olacak. Bu sıkıntıların bir gün biteceğini ve yeniden bütün insanların muhtaç olduğu İslam medeniyetinin o sevgi ve merhamet dolu çağlarına yeniden döneceğine inanıyorum.

Ancak bu nasıl olacak? Bu sizlerle olacak. Sizin omuzunuzda bulunan öyle bir dünya ki aslında sadece Müslümanların değil, tüm dünya insanlığının Müslümanlığa ihtiyaç duyduğu bir zaman dilimindeyiz. Bu çağın ve evvelki bütün çağların en çok muhtaç olduğu şey merhamettir. Biz o kadar acı olaylarla karşılaşıyoruz ki gerçekten kötü manzara çizmek istemiyorum ama Aylan bebekler gibi nice Aylan bebekler deniz kenarında sahile vuruyor. Sadece televizyon başında belki dökersek iki damla gözyaşı döküyoruz. Yaşınızdan fazla büyümek zorundasınız. Yirmi yaşındaysanız otuz yaşında gibi düşünmek zorundasınız. Bu çağ bizi bekliyor, sizi bekliyor. Bu çağda inşallah imanlı, yürekli ve kıymetli gençlerimizle yeniçağın kapılarını aralayacak ve bu zulmetten fecrin aydınlığına çıkacağız.”

Gençlere hitaben bir konuşma yapan Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürü Suphi Döner ise “Peygamberimiz gençliğe büyük önem veriyordu. Gençleri genel olarak kendisinin bir nevi mirası olarak görüyordu. Özellikle risaletin ilk döneminde Hz. Ali başta olmak üzere o gençlerle olan diyalogları gençlere değer verdiğinin birer ölçüsü ve nişanesidir. Türkiye’nin gençliği sizlersiniz. Bizler de Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak sizlere ev sahipliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Konferansa Elazığ Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda İl Müftülüğü tarafından katılımcılara “Hz. Peygamber ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi.


Editör: Mehmet Çalışkan