Diyanet İşleri Başkanlığı, Elazığ Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur'an-ı Kerim tilavetinde görülen telaffuz hatalarını gidermek, Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla 6 ay süreli "Hüsn-i Tilavet Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenledi.

Elazığ, Malatya, Bingöl, Muş, Tunceli ve Adıyaman'dan sınav sonucu kursa katılan 34 din görevlisi, kursu başarıyla tamamlayarak mezun oldu.

Kursu tamamlayan din görevlilerine belgelerini takdim etmek amacıyla İmamı Azam Camii'nde tören düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Harput Hafız Abdullah Nazırlı Eğitim Merkezi Turgut Tunç, “Kur’an bilimleri üzerine kurulu eğitim merkezlerinde son 40-50 yıllık bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığının himayesinde inancımızı ve yüce kitabımızı daha iyi anlamak ve yaşatmak için önemli hizmetleri yürütülmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın güzide kurumlarından biri olan ve akademiye dönüşecek olan Harput Eğitim Merkezimiz, yılda ortalama 700 kişiye ev sahipliği yapmakta ve Harput’un ilim geleneğini devam ettirmektedir.” dedi.

Musiki korosunun ilahileri ile devam eden program yapılan duanın ardından din görevlilerine belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan