"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda Elazığ’da "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Elazığ İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Karaman konuşmacı olarak katıldı. 

Elazığ İl Müftülüğü Edibe Can Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Tunceli İl Müftüsü Şevket Dilmaç, Elazığ ve Tunceli’de görev yapan İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, şube müdürleri ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, “Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa eden milletimiz, her zaman mağdur, mazlum ve mahzun milletlerin yüzünü güldürmüştür. Yurt içinde olduğu gibi dünyanın her yerindeki muhtaç insanlara yardım elini uzatmış ve onlarla gönül köprüleri kurmuştur.” dedi.

Sonrasında kürsüye davet edilen Basılı Yayınlar Daire Başkanı Bünyamin Karaman, kurban ibadetinin mahiyeti ve önemine değinerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı mensupları olarak bizlere büyük görev düşmektedir. Başta görevliler olarak bizler duyarlı olacağız ve halkımızın bu konuda daha bilinçli olması için çalışmalar yapacağız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Vakfımızın daha büyük ölçekte ülkemizin İslam coğrafyasında bütün mazlumlara ve mağdurlara gönlünü ve yüreğini açması bizim İslam kardeşliğimizin en somut göstergesidir. Kurban organizasyonu da bunlardan bir tanesi. Bu sene de geçmiş yıllarda olduğu gibi ihtiyaç sahibi insanlara ulaşarak daha fazla hayır dualar alarak milletimizin de önünü bu şekilde açmış olacağız.” diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan