Elazığ İl Müftülüğü tarafından “Nebevi Davet” konulu konferans düzenlendi.

Edibe Can Müftülük Sitesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Fırat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Üstündağ, İlahiyat Fakültesi Dekanı Veysel Özdemir, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrasında konuşan İl Müftüsü Selami Aydın, “İnsanlara teşekkür etmeyen Allah’a şükredemez. Geçmişini bilmeyen de geleceğini inşa edemez. Bizler asırlardır İslam’ın sancaktarlığını yapan, tarihin akışına yön veren, geniş coğrafyalarda medeniyetler inşa eden bir milletin evlatlarıyız.” dedi.

Sonrasında kürsüye davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Halis Aydemir, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.s.) “Kişi sevdiği ile beraberdir.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Bu hadis-i şerifte anlatılan, esas olan fiziki birliktelik değildir. Eğer seviyorsak, kişi sevdiği kişiyle beraberdir. Ona iltihak edip etmemesi meseleyi değiştirmez. Buradan anladık ki kişinin kalbinden karşı kalbe bir yol vardır ve bu yol zamandan ve mekandan bağımsızdır. O yüzden Allah’ın elçisi (s.a.s.) nasıl davet etti ve etrafıyla nasıl iletişim kurdu, buna dair bazı şeylerin konuşulacağı böyle bir toplantıya olan bu ilginize, o kişinin Resulullah’a duyduğu ilgi ve sevgiyle eşleştiriyorum.” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan