Elazığ Müftülüğünce yapımı tamamlanan Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu ek binasının açılışı ve bu kursta hafızlığını tamamlayan 23 öğrenciye icazet belgelerinin verilmesi amacıyla bir tören düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene Vali Yardımcısı Mustafa Temiz, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kurum amirleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Ek binanın yapımına büyük katkı sağlayan hayırsever vatandaşlara ve belediyeye teşekkür ederek konuşmasına başlayan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, hafızlık ve Kur’an eğitiminin önemine vurgu yaptı, yakın zamanda Hacı Sıdıka Dumandağ Kur’an Kursu ek binasının ve Çatalçeşme Kız Kur’an Kursunun da açılacağının müjdesini verdi.

Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü Yusuf Yazar ise şunları kaydetti:

Altınçevre Yatılı Erkek Kur’an Kursumuz 2014-2015 eğitim öğretim yılında merkez binamızda 65 öğrenciyle eğitime başladı. Geçen 4 yıllık zaman içerisinde 65 öğrencimizden 53 öğrencimiz mezun olarak hafızlık belgelerini almaya hak kazandı. Mezun olan bu hafızlarımız ilimizdeki çeşitli imam hatip liselerinde eğitimlerine devam etmektedir.”

Program, konuşmaların ardından kurstan mezun olan hafızların sunduğu ilahi dinletisi ile devam etti. Daha sonra 23 hafıza icazet belgeleri takdim edildi.

Ardından yapımı tamamlanan ek binanın açılışı yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan