Elazığ İzzetpaşa Camii'nde düzenlenen buluşmaya İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, din görevlileri, çocuklarla babaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“İslam inancının yeni nesillere aktarılması çok önemli”

Çocukları babaları ile birlikte camide görmenin çok büyük bir mutluluk olduğunu ifade eden İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya şunları kaydetti:

“Bu tür programlarla kuşaklar arasındaki bağı kuvvetlendirmek, aile içi ve sosyal iletişimi artırmak, camiyi hayatın merkezi haline getirmek, büyüklerin küçüklere örnek olmasını sağlamak amaçlanıyor. Çocukları için her türlü fedakârlığı yapan ebeveynlerin aynı şekilde çocuklarına manevi duygular kazandırmak içinde çaba göstermesi gerekiyor. Devletimizin kurum ve kuruluşlarının yanı sıra ailelerin de İslam inancının yeni nesillere aktarılmasında sorumluluk üstlenmesi çok büyük önem arz ediyor. Millet olarak geleceğimiz bu nokta da göstereceğimiz azim ve gayrete bağlıdır.”

Namazın önemine ayrıca dikkat çeken Müftü Sarıkaya; “Namaz dinin direğidir. İslam dünyası namaz konusundaki tavrı yüzünden tesbih tanelerinin baştaki imamesi koptuktan sonra dağılması gibi dağılıyor. Bu bir gerçek. Özellikle çocukları, torunları, evlatları, okul günlerinin dışında mutlaka camilere getirip, caminin manevi havasını teneffüs ettirmeliyiz.” dedi.

Sarıkaya konuşmasını şöyle tamamladı:

Diyanet İşleri Başkanlığımız bu tür sosyal etkinliklere daima destek veriyor. Bugün 81 ilde olduğu gibi Elazığ’da da hep birlikte sabah namazında buluştuk. Her yönüyle güzel bir program ve buluşma oldu. Tüm katılımcılara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

“Gelecek nesiller için bir şeyler yapmalıyız”

Cihannüma Derneği Elazığ İl Temsilcisi Harun Yıldırım ise şöyle konuştu:

"Gençlik bizim geleceğimiz, geleceğimizi imar etmenin yolu ise ahlak ve maneviyatı önceliğimiz yapmaktan geçiyor. Biz kadim medeniyetimizde ne zaman sıçrama yaşamışsak, o dönemin en etkin faktörü camiler ve toplumu diri tutan cami merkezli gelişmeler ve çalışmalar olmuştur. Biz tüm kurumlarımızla birlikte, unutulan bu geleneği yeniden hatırlatmak istiyoruz.

Gençliğin her geçen gün sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklar, sanal oyun ortamları ve sosyal medya üçgeninde büyük imtihan yaşadığı bir dönemde, hepimizi kaygılandıran bu gidişe dur demenin sadece konuşmak ve eleştirmekle olmayacağını, bir şeyler yapmanın gerekli olduğunu söylemek istiyorum.”

Sabah namazının cemaatle birlikte kılınmasının ardından programa katılanlara çorba ikram edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan