Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülüklerince; "evde, kursta camide, ister çevrimiçi ister yüz yüze" sloganıyla 5 Temmuz'da açılan "Yaz Kur'an Kursları", 20 Ağustos'ta sona erdi.

Yaz Kur'an Kursları'nın tamamlanması dolayısıyla ülke genelinde çok sayıda etkinlik düzenlendi.

Etkinlik düzenlenen adreslerden biri de Elazığ oldu.

Elazığ Müftülüğü, "Yaz Kur'an Kursları Ödül ve Kapanış Programı" düzenledi.

Kovid-19 tedbirleri eşliğinde düzenlenen kapanış programında konuşan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, şunları kaydetti:

"Vali amcamız acaba bu yaşlarda neler yaptı diye düşünebilirsiniz. Benim de aslında sizin yaşlarınızda yaptığım şeyler aynı şeylerdi, Koşmak, oynamak, Kur'an kursuna gitmek, iyi bir çocuk olmak, çevresi tarafından sevilmek, insanları sevmek, anne ve babaya hürmet göstermek ve onların sözlerini dinlemek, öğretmenlere tabi olmak ve onların sözlerini dinlemek, büyüklerin yaptığı güzel şeyleri örnek alıp yanlış şeyleri 'aman aman ben büyüyünce bu yanlışları yapmamalıyım' demek."

İl Müftüsü Selami Aydın ise "Yaz Kur'an Kursumuza gelen çocuklarımız Kur'an-ı Kerim'i ve dini bilgileri öğrendiler. Siyer-i nebiyi, Peygamberimizin hayatını, İslam'ın güzel ahlakını öğrendiler. Ben bu yavrularımızı camiye gönderen anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum." dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde açılan Yaz Kur'an Kurslarında ülke genelinde yaklaşık 2 milyon çocuğun Kur'an öğrendiğini aktaran İl Müftüsü Aydın, Peygamber Efendimizin (s.a.s.), "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir." hadis-i şerifini hatırlatarak, "Dolayısıyla gerek ders alan öğrencilerimizi gerekse öğrencilerimize emek veren, emek harcayan değerli meslektaşlarımızı, hocalarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından öğrencilere yönelik tiyatro gösterileri sergilendi.

Program, İl Müftülüğünce dönem boyunca düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ve Yaz Kur'an Kursları'na katılım sağlayan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilmesiyle son buldu

Editör: Mehmet Çalışkan