Evrensel Hafızlar Derneği (EHAD) Yönetim Kurulu üyeleri, “Dünya Hafızlar Haftası” münasebetiyle Elazığ İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette EHAD Elazığ Şube Başkanı Hafız Zülfü Üçer, "Hafızlığı teşvik etmek ve hafızların sorunlarına çözümler üretebilmek amacıyla 2009 yılından itibaren her yıl bu haftayı değerlendirmeye çalışıyoruz. Sayın Müftümüz de hafızdır ve hafızlık müessesesine büyük önem verdiğini biliyoruz. Bizler de EHAD olarak, Müftülüğümüzün destek ve teşvikleri ile Elazığ’da yaptığımız çalışmaları daha ileri seviyelere taşıyacağımıza inanıyoruz." dedi.

- Kur’an’ın hafızı ve muhafızı olacak bir nesil yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışacağız

Geçmişten beri Elazığ’ın ilim ve irfan merkezi olduğunu belirten İl Müftüsü Selami Aydın ise şunları kaydetti:

"Geçmişten günümüze Elazığ her zaman bir ilim ve irfan merkezi olmuş ve bağrından büyük alimler çıkmıştır. Kur’an’a hizmet noktasında önemli hocalar, çok sayıda hafız yetiştirmiştir. Bu alimlerimizi tanıtmak ve onlardan devraldığımız bayrağı daha yükseklere çekmek elbette bizlerin görevidir. Hafızlık müessesesi tarih boyunca olduğu gibi günümüzde de çok büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda İlimizde hafızlık eğitimi veren Kur’an kurslarımızın sayısını artırmakla birlikte ailelere ulaşarak hafızlığa teşvik etmek için çalışmalar yürütüyoruz. Müftülük olarak yürüttüğümüz bu çalışmalarda, sivil toplum kuruluşu olan EHAD gibi derneklerle de işbirliği içinde olmaya gayret ediyoruz.

Hafızlar, Peygamber Efendimizden (s.a.s.) günümüze on dört asırdır olduğu gibi bundan sonra da Kur'an'ın canlı şahitleri olarak dinimizin emirlerini, ezanımızı ve mukaddesatımızı nesilden nesile aktarma gayretinde olacaklardır. Kur’an’ın hafızı ve muhafızı olacak bir nesil yetiştirmek için tüm gücümüzle çalışacağız. Dünya Hafızlar Haftası vesilesiyle ziyaretimize gelen değerli konuklarıma çok teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan