Elazığ Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğünce hizmet içi eğitim kapsamında kursiyer olarak bulunan din görevlilerine yönelik çok sayıda sosyal ve kültürel içerikli etkinlikler düzenleniyor.

Etkinlikler kapsamında Prof. Dr. Mehmet Çelik din görevlilerine konferans verdi.

15 Temmuz FETÖ darbesi gecesi yaptığı çağrılarla gündeme gelen Prof. Dr. Çelik’in konferansına ilgi yoğundu.

Konferansın açılışında konuşan Eğitim Merkezi Müdürü Turgut Tunç; “Eğitim Merkezimize Türkiye’nin dört bir yanından gelen din gönüllüsü arkadaşlarımıza görevlerini en iyi bir şekilde yapabilmeleri için bir yandan Kur’an-ı Kerim ve dini konularda günde sekiz saat ders yaparken diğer yandan da camilerinde, gidecekleri KYK yurtlarında öğrencilere ve topluma daha iyi ve donanımlı bir şekilde hitap edebilmeleri için dallarında uzman öğretim görevlileri, misafir konuklar davet ederek konferanslar düzenliyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Mehmet Çelik ise konferansında şunları kaydetti:

“Üreten toplumlar bilgiye hâkim olurlar. Ve efendi konumunda olurlar. Üretmeyen toplumlar bilgiye hâkim olamadıkları için sömürge toplumu olurlar. Üçüncü milenyum çağını yaşayan dünyamız kalın bir çizgiyle ikiye ayrıldı. Bilim üretenler, bilim üretmeyenler.

Üniversitelerin, bilim öğrenme ve üretme merkezi olması gerekiyor. Ancak günümüz üniversiteleri bilim üretme yerine ideoloji üretiyor.”

Din Hizmetlerinde Etkili İletişim Konferansı

Öte yandan Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğünde hizmet içi eğitim kursuna katılan kursiyerlere yönelik; “Din Hizmetlerinde Etkili İletişim” konulu konferans verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zülfü Demirtaş şöyle konuştu:

“Din hizmetleri; dini esasların, ahlaki değerlerin fert ve topluma doğru şekliyle öğretilmesini sağlar. Dengeli ve sağlam bir kişiliğe sahip fertlerden müteşekkil bir toplumun tesisinde önemli rolü olan din hizmetlerinin daha iyi verilmesi amacıyla din hizmetlerinde etkili iletişimin ayrı bir önemi vardır.”

Editör: Mehmet Çalışkan