Elazığ’da yaşayan iki hayırsever vatandaş, Türkiye Diyanet Vakfına gayrimenkul ile depremde yıkılan cami inşaatında kullanılmak üzere nakit para bağışında bulundu. 

Yasemin Bay isimli hayırsver, TDV'ye gayrimenkulünü bağışlarken hayırsever Sait Mahmut Özdoğan ise depremde yıkılan Beyzade Efendi Camii inşaatında kullanılmak üzere nakit para yardımında bulundu.

İl Müftülüğü makamında gerçekleştirilen törende hayırseverleri kabul eden TDV Elazığ Şubesi Başkanı ve İl Müftüsü Selami Aydın, Diyanet İşleri Başkanlığının TDV aracılığıyla çok büyük hizmetler yürüttüğünü, hayırseverlerin güven duyarak bağışladığı her türlü hayrı en faydalı şekilde değerlendirmek için gayret gösterdiklerini belirtti.

Türkiye Diyanet Vakfının hayırseverlerin bağışlarını insanlığın hizmetinde kullandığını dile getiren Müftü Aydın, "Dinimiz bizlere hayır işlerinde harcanan malın azalmadığını öğretmektedir. Rabbimizin Hadid Suresi'nde açıkça bildirdiği üzere; 'Kim Allah’a güzel bir borç verirse, Allah bunu fazlasıyla öder. Ayrıca ona pek değerli bir ödül de vardır.' hayır işinde verilen de yapılan da ahiret için yatırımdır.  Biz Müslümanlar dinimizden öğrendiğimiz şekilde malımızı Allah yolunda iyilik için kullanmalıyız. Yasemin Hanım ve Sait Mahmut Özdoğan Beye bağışları için çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayırseverlerin sayısını arttırsın." dedi.

Tören sonunda İl Müftüsü Aydın, hayırsever vatandaşlara "Teşekkür Belgesi" ve plaket takdiminde bulundu, Kur’an-ı Kerim hediye etti.


 

Editör: Mehmet Çalışkan