Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu aracılığıyla umre vazifesini yerine getirmek üzere Düzce'den kutsal topraklara gidecek olan 95 umreci "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" ile bilgilendirildi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde umre ibadetinin önemine değinen İl Müftüsü Osman Aydın, şunları kaydetti:

"Umre yolculuğu turistlik bir ziyaret değildir. Umre yolculuğu Kabe’ ye, Peygamberimize,  Arafat’ a, Hendek Savaşı’ nın olduğu yerlere, Uhud Savaşı' nın olduğu mekanlara, şehitlerin efendisi Hz. Hamza’ nın  ve diğer bütün şehitlerimizi ziyaret edildiği bir yolculuktur.

Bu yolculuk  sadece sizin için değil sizin gönderenler için, sizin üzerinizde hakkı olanlar için, üzerinde yaşadığımız bu ülkemizin mutluluğu için, hastaların şifa bulması , dertlilerin deva bulması ve özellikle son zamanlarda televizyonlarda izleyip de üzüldüğümüz, gözyaşı döktüğümüz Filistin'deki, kadın, erkek,   çocuk, çaresiz ve savunmasız insanların diğer Müslüman kardeşlerimizin vefatı ve sonrasındaki o zor durumlarını kurtulmaları için dua yolculuğudur."

düzce-umre-semineri-22

Seminer İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz’un "Ana Hatlarıyla Umre Menasiki, İbadet Bilinci ve Umre İbadeti",  İl Müftü Yardımcısı Talha Demirkaya'nın, "Umrenin Hikmeti ve Umrede ki Sembollerin Anlamı" ve Şube Müdürü Cengiz Akça'nın "Hz. Peygamber (sas), Mescid-i Nebevi ve Medine" sunumlarıyla devam etti.

İl Vaizi Gülay Sözbir’in "Kadınlara Özgü Konular" dersi ile seminer sona erdi.

Editör: Ömer Ceylan