Müftülük personeline yönelik düzenlenen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Zehra Tuncel konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansta açılış konuşmasını İl Müftüsü Osman Aydın yaptı.

Düzce Aile Konferansı 22

Sonrasında kürsüye gelen Vaiz Tuncel, "Gençlik hayatın en verimli çağıdır. Gençliği tehdit eden bağımlılık, özenti, sapkın inançlar, nefis ve şeytanın ayartmaları, zararlı içeriklere sahip her türlü görsel medya gibi unsurlara karşı bilinç, ailenin doğru yönlendirmesi, zaman yönetimi konusunda örnek olması ve birlikte kaliteli vakit geçirilecek paylaşım ortamıyla kazanılabilir." dedi.

Düzce Aile Konferansı 11

Tuncel, "Çocukları en güzel şekilde eğitmek, yetiştirmek, hayata hazırlamak ve doğruyu, yanlışı öğretmek anne-babanın sorumluluğundadır. Çocuk doğmadan önce başlayan bu sorumluluk, onun gelişiminin her aşamasında farklı boyutlarıyla devam eder. Her aşamadaki sorumlulukların vaktinde yerine getirilmesi de ayrıca önem taşır. Aile terbiyesinin bir parçası olan edep ve görgü kuralları da çocuklara erken yaşlardan itibaren kararlılıkla öğretilmelidir." diye konuştu.

Programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Emekli İl Müftüsü Turgut Açari, kurum amirleri ve eşleri katıldı.

Editör: Ömer Ceylan