Diyanet İşleri Başkanlığının destekleriyle Düzce Üniversitesi yerleşkesinde yapımı tamamlanan ve 3 bin 500 kişi kapasiteli Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii'nde "Kur’an Ziyafeti Programı" düzenlenip  ilk cuma namazı kılındı.

Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen program, Düzce'nin seçkin din görevlileri ile Adapazarı Mithat Paşa Ulu Camii İmam Hatibi Ali Güzeldal ve Kastamonu Nasrullah Kadı Camii Uzman İmam Hatibi Kahraman Şekercioğlu'nun Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisi ile başladı.

düzce-üniversitesi-camii-ilk-cuma-77

Sonrasında cemaate hitap eden Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Karagöz, "Öncelikle İl Müftüsü Osman Aydın ve önceki il müftüleri başta olmak üzere bu güzel caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.

düzce-üniversitesi-camii-ilk-cuma-44

Cami ve mescitlerin yapımında infak edenlerin Allah katındaki değerinden bahseden Prof. Dr. Karagöz, "Hadis-i Şerifte Hz. Peygamber Efendimiz 'Kim Allah için bir cami, mescit inşa ederse Allah da ona kıyamette cennette bir köşk bina eder. 'Ayet-i Kerimede ise 'Allah'ın mescitlerini ancak Allah' a ve ahiret gününe inanan, namazını kılan, zekatını veren ve yalnız Allah' tan korkup çekinen kimseler imar edebilirler' buyrulmaktadır.  El ele vererek camiyi inşa edip bugünde ilk cuma namazını kılacağız.  Cenabıhak hepinizden razı olsun. Camimizin resmi açılışı alt katındaki kısımları da bitince yapılacaktır." ifadelerini kaydetti.

düzce-üniversitesi-camii-ilk-cuma-33

Düzce İl Müftüsü Osman Aydın ise emeği geçenlere teşekkür ederek açılış duasını gerçekleştirdi.

Program, Düzce Üniversitesi'nin yemek ikramıyla son buldu.

düzce-üniversitesi-camii-ilk-cuma-22

Programa Düzce Valisi Selçuk Aslan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda genç katıldı.

düzce-üniversitesi-camii-ilk-cuma-55

Caminin resmi açılışının ise müştemilatındaki çalışmaların tamamlanmasıyla gerçekleştirileceği belirtildi.

Editör: Ömer Ceylan