Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Christchurch kentinde 15 Mart'ta iki farklı camiye yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenler için cuma günü ülke genelinde iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını söyledi.

- Kadınlar dayanışma için başörtüsü takacak

Ardern, Yeni Zelanda'da cuma günü ülke genelinde terör saldırısının kurbanları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını ve kadınlardan, Müslümanlarla dayanışma içinde olduklarını göstermeleri için başörtüsü takmalarının istendiğini bildirdi.

Yeni Zelanda'nın Güney Adası'ndaki Christchurch kentinde, 15 Mart'ta cuma namazı sırasında 10 dakika arayla El Nur ve Linwood Camilerine düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Öte yandan Yeni Zelanda’da camilere düzenlenen terör saldırısı, Yeni Zelanda halkını kenetledi.

Terör saldırısının gerçekleştiği camiler, farklı din ve ırktan binlerce insan tarafından ziyaret edildi.

- Yüzlerce öğrencinden ezana büyük saygı

50 kişinin şehit edildiği caminin önüne gelerek ezan okunduğu sırada saygı duruşunda bulunan öğrencilerin görüntüsü ise sosyal medyada haftanın en çok tıklananları arasında yer aldı.

Yeni Zelandalı yüzlerce öğrencilerin ezana saygısı, İslam dünyasının takdirini topladı.

- Cuma ezanını canlı yayınlayacak

Yerel basında yer alan haberlere göre ArdernCuma ezanının, Radyo Yeni Zelanda (RNZ) ve Yeni Zelanda Televizyonu (TVNZ) aracılığıyla canlı yayınlanacağını söyledi.

Cuma namazı için camilerde toplanan Müslümanlara destek verme arzusu içinde olunduğunu ifade eden Ardern, "(Cuma günü) TVNZ ve RNZ aracılığıyla ezanı ulusal olarak yayınlayacağız." dedi.

Başbakan Ardern, Yeni Zelanda'da cuma günü, terör saldırısının kurbanları için iki dakikalık saygı duruşunda bulunulacağını ve kadınlardan Müslümanlarla dayanışma göstermeleri için başörtüsü takmalarının istendiğini bildirmişti.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde, 15 Mart'ta cuma namazı sırasında 10 dakika arayla El Nur ve Linwood camilerine düzenlenen terör saldırılarında 50 kişi yaşamını yitirmişti.

Editör: Mehmet Çalışkan