Amerika'da öğrenciler İşgalcilerin soykırım yaptığı Gazze’de yaşananlara karşı protestolar başlattı.

ABD'nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında Gazze protestosu gerginliği devam ederken, İsrail’in saldırılarına karşı öğrenci protestoları, diğer üniversitelerde de yayılmaya devam ediyor. Illinois eyaletinde yer alan Northwestern Üniversitesi öğrencileri de Gazze'deki saldırılarına karşı çıkmak ve Filistinlilere destek gösterinde bulunmak amacıyla kampüste Gazze Dayanışma Kampı kurdu.

Washington’da yer alan George Washington Üniversitesi öğrencileri de Gazze'deki saldırılara karşı çıkmak ve Filistinlilere destek gösterinde bulunmak amacıyla bir araya gelerek sloganlar attı. Öğrenciler protestodan sonra akşam namazı kıldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nin önde gelen üniversitelerinden The City College of New York öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının son bulması talebiyle protesto düzenledi. Öğrenciler, kampüs bahçesinde bir araya gelerek Filistin'e destek amacıyla kamp kurdu.

ABD'nin New York Eyalet Üniversitesi'nin Moda Teknoloji Enstitüsü öğrencileri, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına son verilmesi talebiyle protesto gösterisi düzenledi. Öğrenciler Filistin'le dayanışma amacıyla çadır kurmak için kampüsteki Moda Enstitüsü Teknoloji Müzesi'nde bir araya geldi.

Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için kamp kuran Stanford Üniversitesi öğrencilerinin eylemleri kampüsteki White Plaza Meydanı'nda devam ediyor.

Northwestern Üniversitesi öğrencileri Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı protesto amacıyla kampüsün bahçesinde toplandı. Protestolar devam ederken polis araçları okulun etrafında hazır bekledi.

İsrail’in saldırılarına karşı Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Pensilvanya Üniversitesi öğrencileri ve aktivistler, kampüs bahçesinde kamp kurdu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için Berkeley Üniversitesi (UC Berkeley) kampüsünde kamp kuran öğrencilerin eylemleri devam ediyor. İsrail hükümetine teknoloji sağlanmasına karşı çıkmasının ardından işten çıkarılan Google çalışanları da kampüsteki protestolara katıldı.

ABD’nin en prestijli üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi'nin ana kampüsü Harvar Avlusu'na giriş, yalnızca Harvard kimliği olan öğrenciler ve yetkili personellerle sınırlandırıldı. Filistin yanlısı öğrenciler, Harvard Lisans Filistin Dayanışma Komitesi'nin pazartesi günü askıya alınmasını ve okulun Filistin işgalini ve Gazze'deki soykırımı destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto etmek amacıyla çarşamba günü Harvard Avlusu'na kamp kurmuştu. Üniversite yönetimi, Harvard Avlusu girişlerine astığı yazıda, çadır veya masa gibi binalara girişi kısıtlayacak eşyaların getirilmesi halinde bu eşyaları getirenlere disiplin cezası verilebileceğini açıkladı. Avluda çalışan öğrencilere yollanan e-postada ise avlunun "tedbirli davranmak ve toplumun güvenliğini ön planda tutmak" amacıyla cuma gününe kadar kapatıldığı aktarıldı.

Editör: Hüsne Yılmaz