Radyo frekansı elde etmesinden üç yıl sonra resmi olarak radyo programlarına başlayan ve 92.5 FM frekansından yayın yapan Radyo Fatih, şimdilik sadece Podgoritsa’da dinlenebilecek.

Önümüzdeki yıl Karadağ genelinde, Müslümanların yaşadığı tüm şehirlere radyo yayınlarının ulaştırılması planlanıyor.

Radyo Fatih'in dinleyici kitlesinin sadece Müslümanlar olmadığını kaydeden Radyo Müdürü Enis Burdzovic, Karadağ’ın tamamına hitap etmek istediklerini ve böylece İslam ve Müslümanlar hakkındaki ön yargıları kırmayı hedeflediklerini belirtti.

Yayınlarında İslam'ı esas aldıklarını dile getiren Burdzovic, “barışçıl olmak, insan hayatının kutsallığını önemsemek, insan onuruna saygılı olmak, insanın haysiyetini korumak ve orta yolu şiar edinmek olan İslam dini çizgisinde” yayın yapacaklarını söyledi.

Burcoviç radyoya "Fatih" adının verilme sürecini ise şöyle açıkladı:

"Fatih ismini iki sebepten dolayı uygun gördük. Birincisi, radyo, Mehmet Fatih Medresesi bünyesinde ve binasında yayın yapacak ve bu medresenin ismini vermek istedik.

İkinci sebep ise terim olarak 'Fatih' açan, açıklık anlamına geliyor. Kur’an-ı Kerim başlangıç, açan anlamında 'Fatiha' suresi ile başlıyor. Bu sebeple radyomuza 'Fatih' ismini verdik."

Aile hayatı, toplum, bilim ve çocuk alanında yayınlar yapılması planlanan Radyo Fatih’te, medrese hocalarının hadis dersleri ile tarih ve siyer programları da yer alacak.

Öte yandan Radyo Fatih, "İslam'da kadının rolü" konusunu da dinleyicilerine aktarmayı hedefliyor.

Editör: Mehmet Çalışkan