2016 yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılan ve Kuzey Amerika’daki en büyük İslami Merkez olan külliyedeki, geleneksel Türk mimarisiyle inşa edilen evlerde her cuma akşamı düzenlenen Cuma Sohbetlerinin yeni sezon ilk konuğu, Büyükelçi Serdar Kılıç oldu.

Konuşmasına, misafirlere Türk-Amerikan ilişkilerine dair kısa bilgi vererek başlayan Kılıç, Amerika Diyanet Merkezine Türk ve Amerikan toplumları arasındaki birleştirici rolünden dolayı teşekkür etti.

Zaman zaman vatandaşlar ile soru-cevap şeklinde geçen programda, Büyükelçi Kılıç ‘İslam Dünyasının ortak hedeflerde birleşmesinin önemini ve Türkiye Cumhuriyetinin mültecilere karşı gösterdiği ev sahipliğinin’ buna bir örnek olduğuna değindi ve tüm insanları maddi ve manevi destek için bütün müslümanları kuşatan geniş katılımlı bir yardım kampanyası yapılmasına davet  etti.

Her hafta devam eden ‘Cuma Sohbetleri’ programı, Maryland Eyaleti Lanham şehrinde bulunan külliyede, misafir konuşmacı ve ABD ziyaretçileriyle beraber devam edecek.

DCA Medya

Editör: Mehmet Çalışkan