Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen "İnsanlığın İnşirahı Mekke ve Kudüs" konulu konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt konuşmacı olarak katıldı.

Programın açılışında İl Müftüsü Yusuf Akkuş ve Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Uluslararası İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Koordinatörü Prof. Dr. Şahin Güven tarafından selamlama konuşması yapıldı.

Kurt Konferans Kudus 22

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, “Kudüs Dört yüz yıl Osmanlı’nın idaresinde kaldı. Osmanlılar Kudüs’ü camiler, medreseler, çeşmeler, hanlar ve hamamlar yaptırarak adeta yeniden inşa ettiler. Sadece padişahlar değil, onların eşleri, çocukları ve yakınları da Kudüs’te çeşitli eserler yaptırarak Kudüs’ün değerine değer kattılar. Kudüs tarihinin en muhteşem, en müreffeh ve en huzurlu dönemini Osmanlılarda yaşadı. Kudüs tarihin en karanlık dönemini yaşıyor. Şu anda Kudüs dünyanın nadir gördüğü bir zulmü ve soykırımı yaşıyor.  Her şerde bir hayır var derler ya, bu şerden de hayırlı sonuçlar çıkmaya başladı. Mesela Müslüman olmadığı halde oradaki zulme ve katliama karşı çıkan bir çok vicdan sahibi insan Kudüs’ü ve Müslümanları savunmaya başladı. Bu savaşa ve soykırıma sabırla, metanetle karşı koyan,  Allah’a şükreden imanlı Müslümanları gören pek çok gayrimüslimlerin imanla şereflenip Müslüman olduklarını gördük. En önemlisi de Filistinliler imanın ne olduğunu ve imanın gücünü önce biz Müslümanlara, sonra da bütün dünyaya gösterdiler. Dünya’nın en güçlü devletlerine karşı, en modern silahlarına karşı iman gücünün ne olduğunu gösterdiler. Dünya ve ahiret saadetinin temelinin iman olduğunu bütün dünyaya ispat ettiler.” dedi.

Program Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Güven'in, şehitler için okunan hatimlerin duasını yapması ile son buldu.

Gerçekleştirilen konferansa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Doç. Dr. Fatih Kurt, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şahin Güven, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, TDV Yurt Müdürleri, Uluslararası öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Ömer Ceylan