İl ve ilçe müftülükleri tarafından yeni yılın ilk sabahında yurt genelindeki camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlendi.

"Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet" temasıyla gerçekleştirilecek programlarda aileler duada buluştu.

Din görevlileri tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavet edilen programlarda Filistin'deki mazlumlarda unutulmadı.

2024.01.01 Şehitlerimize Rahmet Filistin'e Destek Etkinliği İstanbul

Adana

Adana'da vatandaşlar aileleriyle birlikte tarihî Ulu Camii'ni doldurarak sabah namazında bir araya geldi. Seçkin hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim tilâveti, ilahi ve zikirler okundu.

Sabah namazının edasının ardından bir konuşma gerçekleştiren İl Müftüsü Mehmet Taşcı "Bizler birlik ve beraberliğimizi, sevgimizi muhabbetimizi, kardeşliğimizi kaybetmemeye mecburuz." dedi.

Adana Sabah Namazı 11

Erzurum

Erzurum'da sabah namazı öncesi, şehit olan askerler için okunan hatimlerin duası yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki gençlik merkezlerince "Gençler sabah namazında buluşuyor" sloganıyla düzenlenen etkinlik Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Darülfünun Camii'nde düzenlendi. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından hatim duası edilen etkinlikte, şehitler için dua edildi.

Hatay

Hatay’ın Dörtyol ilçesindeki Süleymaniye Camii'nde "Gençler sabah namazında buluşuyor" sloganıyla program düzenlendi. Programda sabah namazı öncesinde, şehitler ve Gazze'de hayatını kaybedenler için dua okundu.

İstanbul

Milli İrade Platformu tarafından 308 STK'nin katılımıyla düzenlenen "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet" etkinliği için bir araya gelen vatandaşlar, sabah namazını Yeni Camii’nde eda etti.

Siirt

Siirt'te sabah namazında "Şehitlerimize Rahmet Kudüs'e Dua" buluşması gerçekleştirildi. Milli İrade Platformu Siirt Koordinatörlüğü öncülüğünde Ensar Camii’nde düzenlenen programda, kılınan namazın ardından şehitler ve Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi.

Van

Van'da "Şehitlerimize rahmet, Filistin'e destek" etkinliği kapsamında sabah namazında bir araya gelen vatandaşlar, şehitler ve İsrail'in saldırıları altındaki Filistinliler için dua etti.

Hazreti Ömer Camii'nde düzenlenen etkinlikte Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından indirilen hatimlerin duası yapıldı, cami imamı Mehmet Emin Akan ve etkinliğe katılan vatandaşlar şehitler için dua etti.

Rize

Rizeliler, İl Müftülüğü, Milli İrade Platformu ve Rize Gençlik Merkezi’nin organizesi ile aileler 2024 yılının ilk sabahında Sahil Camii’nde buluştu.

Rize Sabah Namazı Dua 11

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş’ın da katılımıyla "Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet" temasıyla gerçekleştirilen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dua edilerek Filistin'deki katliama dikkat çekildi.

Sakarya

Tarihi Orhangazi Camii'nde yoğun katılımla gerçekleştiren buluşmada şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu.

Sakarya Sabah Namazı 11

Programda İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından şehitler ve İsrail zulmündeki Filistinliler için dua edildi.

Düzce

Büyük Camii’nde sabah namazı öncesi din görevlilerin  Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda sabah namazını İl Müftüsü Osman Aydın kıldırdı.

Düzce Sabah Namazı 11

Din görevlilerinin tesbihat, zikir ve ilahi dinletilerinin ardından Müftü Aydın, "İnananlar İçin Şeytanın Tuzakları" konusunun önemine değindi.

Çorum

2024 yılının ilk sabah namazında aileleriyle birlikte Akşemseddin Camii’ni dolduran Çorumlular da sabah namazında ellerini dua için semaya kaldırdı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası cemaatle sabah namazının kılınmasının ardından tesbihat yapıldı.

Çorum Sabah Namazı Buluşması 11

Namaz sonrası Çorum İl Müftü Vekili Fatih Kaya, tüm şehitler ve Filistinli/Gazzeli kardeşlerimiz başta olmak üzere mazlum coğrafyaların esaretten kurtulmaları için dua etti.

Konya

Konya İl Müftülüğü tarafından Kapu Camii'nde düzenlenen "Şehitlerimize Vefa Ailece Camide Milletçe Duadayız" programına çok sayıda vatandaş iştirak etti.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin imametinde sabah namazı eda edildi.

Kapu Camii 11

Tesbihat, kaside ve ilahilerin okunmasının ardından İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge'nin sohbeti ve Meram İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak'ın Filistin ve vatan müdafasında şehadete kavuşan Mehmetçik için yapmış olduğu dua ile program sona erdi.

Akşehir

Akşehir İlçe Müftülüğü’nün organize ettiği "Ailece Camide, Milletçe Duadayız Sabah Namazı Buluşmaları" 2024 yılının ilk gününde İplikçi Camii'nde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinden sonra Fatih Yatılı Erkek Hafızlık Kur'an Kursu Öğreticisi Muhammed Emin Şenol imametinde sabah namazı eda edildi.

Akşehir Sabah Namazı 11

Programda İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci, "Bu dünyada ve ahirette ancak Allah'ı zikreden, O'nun emrine itaat eden ve O'nun için ibadet eden mü’minlerin huzura kavuşacağını" ifade etti. İslam dünyasında yaşanan acıların son bulmasını diledi.

Karaman

Karaman’da “Ailece Camide, Milletçe Duadayız” sloganıyla sabah namazı buluşması Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Camii’nde gerçekleştirildi.

Karaman Sabah Namazı Buluşması 11

Her sene olduğu gibi bu senede de yılın ilk günü gerçekleştirilen sabah namazı buluşmasına halkımızın teveccühüyle geniş katılım sağlandı. Fetih süresi okunması ve duayla başlayan program, namazın kılınması ve tesbihat programı ile devam etti.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün "Hudeybiye Antlaşması" hakkındaki sohbetinin ardından dua edildi.

Isparta

Isparta Müftülüğü ve ilçe müftülükleri tarafından yeni yılın ilk sabahında camilerde sabah namazı buluşmaları düzenlendi.

Isparta Sabah Namazı 11

Gülistan Camii'nde Vali Aydın Baruş, İl Müftüsü Vekili Seyit Böğet, İl Yardımcısı Halil Taş ve yoğun bir cemaatin katılımıya gerçekleşen programda dünya birincisi hafızlar Kur'an-ı Kerim tilavet etti.

Din görevlileri tarafından şehitler için okunan Kur’an-ı Kerim, tesbihat, salatü ümmiye, kaside ve ilahilerle gönüllerin çoştuğu programda Filistin’deki mazlumlar da dualarda unutulmadı.

Artvin

İl Müftülüğü koordinesinde aileler ve gençler, 2024 yılının ilk sabahında Halitpaşa Camii'nde bir araya gelerek şehitler için dua etti.

Artvin Sabah Namazı Buluşması 11

"Şehitlerimize rahmet, Filistin’e destek, İsrail’e lanet" temasıyla gerçekleştirilen programda Artvin Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Namaz, tesbihat ve sohbet ile devam eden programda İl Müftüsü Vekili Berat Karali, katılımcılara hitap ederek birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Editör: Ömer Ceylan