Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Düzce İl Müftülüğünce düzenlenen "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlileriyle bir araya geldi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'ndaki "Emekli Din Görevlileri Hasbihal Programı"nda konuşan Doç. Dr. Argun, "Sizlere emekli demeye dilim varmıyor, çünkü İslam'da emeklilik yoktur. Bizim mesleğimizde 'sana ölüm gelinceye kadar ibadet et' ayeti ışığında son nefesimize kadar hizmetle mükellefiz. Allah bizleri bu yarışta geride bırakmasın." değerlendirmesinde bulundu.

argun-düzce-44

Kadim ulemanın unutulmuş bir duasını hatırlatan Argun, "Ya Rabbi sen bizleri musahhar kıldığın din hizmetinde daimi kıl, bizi başkaları ile değiştirme. Allah bizleri son nefesimize kadar din hizmetinde emektar eylesin." dedi.

Program sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın çeşitli kademelerinde görev yapıp emekli olan personele teşekkür belgesi takdim edildi.

Öte yandan Cumhuriyet Anadolu Lisesi'nde gençlerle buluşan Başkan Yardımcısı Argun, "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu konferans verdi.

argun-düzce-33

İstikamet üzerine bir yaşamın nasıl olacağına değinen Argun, "Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl 'Mevlid-i Nebi Haftası' temasını Peygamberimiz, İman ve İstikamet olarak belirlemiştir. İmanın Allah’ın bildirdiklerine inanmak olduğunu hepimiz biliyoruz. Peki stikamet nedir? İstikamet, kompakt bir kelimedir. İçerisinde bir yaşam tarzı barındırır. İstikamet sahibi dediğimiz zaman; eylemleri ve söylemleri arasında çelişki olmayan, sözü neyse özü de aynı olan, içi dışı bir dediğimiz, elinden ve sözünden insanlara zarar gelmeyen insan aklımıza gelmelidir." ifadelerini kaydetti.

argun-düzce-22

Konferans sonrası Cedidiye Camii'ne gelen Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, namaz öncesi "Peygamberimiz, İman ve İstikamet" konulu sohbet etti.

Başkan Yardımcısı Argun, yapımı devam eden Düzce Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii ziyareti ile Düzce programını tamamladı.

Editör: Ömer Ceylan