Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan hafız şoförler, her ramazan bir araya gelerek mukabele okuyor.

Hafız şoförler tarafından mesai öncesi okunan mukabeleye, şoförlerin yanı sıra Başkanlık çalışanları da katılıyor.

ali-erbaş-şoförler-33

Mukabele geleneğini yaşatan şoförlerle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, günün cüzünü dinleyerek şöyle konuştu:

"Her zaman söylediğim bir söz var, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev yapan herkes hocadır. Hizmetlimizden şoförümüze, veri hazırlamamızdan Başkanlığımızda hangi unvanla çalışıyor olursa olsun, hepimizin ortak adı hocadır. İşte bugün bunu ispatlamış oldunuz. Sizleri tebrik ediyorum.

Ramazan ayı, Kur’an ayıdır. Kur’an’ın en fazla okunduğu aydır. Çünkü Kur'an Ramazan ayının içerisindeki Kadir Gecesi’nde nazil olmuştur. Mukabele geleneği de bizim medeniyetimizin asırlardan beri devam eden en güzel faaliyetlerinden birisidir. Bizler de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sadece camilerimizde değil, burada olduğu gibi her yerde bunu yaşatıyoruz. Bulunduğumuz yerleri mescit haline getirmek zaten Müslüman’ın en önemli görevlerinden birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev yapan şoförlerimizin bu şekilde mukabele geleneğini sürdürmüş olmaları gerçekten beni çok mutlu etti. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah Kadir Gecesine kadar mukabelenizi bitirirsiniz ve güzel bir dua ile nihayete erer."

ali-erbaş-şoförler-22

Hz. Peygamber (sas)'in "Kim Allahın kitabından bir harf okursa, onun için bir hasene (sevap) vardır. Her bir hasene için ise, on misli sevap vardır. Ben 'Elif, Lam, Mim' bir harftir demiyorum. 'Elif' bir harf, 'Lam' bir harf, 'Mim' bir harftir." hadis-i şerifine işaret eden Başkan Erbaş, "Kur’an-ı Kerim’in tilaveti ibadettir. Öğrenenlerin Kur’an-ı okuması ve Kur’an’a göre bir hayat yaşaması ki hayat rehberi Kur’an diyoruz. Amaç, O’nu en güzelde şekilde yaşamak, hayatımızı Kur’an’a göre tanzim etmek. Bilmeyenlerin de Ramazan ayını bir fırsat olarak değerlendirmesi ve en kısa sürede öğrenmesi en büyük arzumuzdur. Bu vesileyle tekrar ifade edeyim ki Ramazan günlerinde sizlerin mukabeleyi yaşatması gerçekten bizleri bahtiyar etti. İbadetleriniz makbul olsun, ailenizle, çocuklarınızla hep birlikte bayrama erişebilmeyi Rabbim cümlemize nasip eylesin." ifadelerini kullandı.

ali-erbaş-şoförler-11

Ziyarette Başkanlığın üst düzey yöneticileri de hazır bulundu.

Editör: Ömer Ceylan