Diyanet TV hazırladığı programlarla kültür-sanat programlarından kadın aile programlarına belgesellerden gençler ve çocuklara özel programlara kadar pek çok içeriği Yaz Ekranı'nda izleyiciyle buluşturacak.

Kültür Sanat Programları ve belgeseller

Diyanet TV, geniş belgesel içeriğiyle izleyicilerin dikkatini çekiyor. Kanalın belgesel yayınları, çeşitli konuları ele alarak izleyicilere pek çok konuda bilgiler sunuyor. Dini ve tarihi belgesellerde Peygamberlerin hayatı ve İslam düşünce tarihi gibi konular ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor. Toplumsal ve kültürel belgesellerde ise Türkiye'nin farklı bölgelerindeki kültürel zenginlikler, gelenekler ve yerel yaşam tarzları izleyicilere aktarılıyor. Doğa ve çevre belgeselleriyle doğal yaşamın güzellikleri, biyolojik çeşitlilik ve sürdürülebilirlik gibi konular ele alınarak izleyicilerin çevre bilinci geliştiriliyor.

Diyanet TV’de kültür-sanat programlarıyla mimariden tarihe pek çok konu ele alınıyor.

Diyanet TV'nin öne çıkan kültür sanat programları arasında "Okuryazar" programı yer alıyor. Bu programda yazarlar, kendi düşünce dünyalarını aktarıyor ve kitapseverlerle buluşuyor. İzleyicilere keyifli söyleşiler eşliğinde kitaplar hakkında derinlemesine analizler sunuluyor.

İşaret Dili Tercümesi ile Kur’an Kursları

Engelli bireylere yönelik farkındalık oluşturan Diyanet TV, yaz Kur’an kurslarında işaret diliyle Kur’an öğrenmek isteyen engelli bireylere hitap ediyor.  Kuran'ı öğrenmek isteyenlere kapsamlı bir rehberlik sunan Diyanet TV, Yaz Kur’an kurslarına özel hazırlanan programlarda interaktif bir öğrenimle ekranlara geliyor. Alanında uzman kişiler tarafından sunulan bu programlarda, dini kavramların anlamı, önemi açıklanıyor. İzleyiciler, dinî konular hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buluyor.

İşaret dili tercümanları eşliğinde Kur'an kurslarına katılan engelli bireylerin Kur'an'ı öğrenmelerine olanak sağlıyor. Harflerden başlayarak üst seviyelere kadar pek çok konu işleniyor ve Kur'an'ın işaret diliyle öğretimi gerçekleştiriliyor.

Yaz Kur’an kurslarına ekranlarında yer veren Diyanet TV’de; işaret dili tercümesi ile Kur'an öğretiminde harflerden başlanıp pek çok konu ele alınacak. Engellilere yönelik farkındalık oluşturan programlara ağırlık veren Diyanet TV'de Kur'an-ı Kerim bu yaz da işaret dili ile öğretiliyor.

Diyanet TV çocukları unutmadı

Diyanet TV, çizgi filmden çocuk programlarına pek çok yayını çocuklarla buluşturuyor.

"Doğa Takımı" programında çevreye duyarlılık, tasarruf ve israf bilinci, iklim değişikliği, ağaçlandırma çalışmaları gibi konular ele alınırken "Minik Seyyah" programında Türkiye'deki şehirler minik bir seyyahın gözünden izleyiciye aktarılıyor. Çocuklar, abdest almayı ve namaz kılmayı ise "Namaz Kılmayı Öğreniyorum" adlı animasyon ile öğreniyorlar.

Diyanet TV sabah programına ara vermiyor

Diyanet TV “Günün Bereketi” programını bu yaz da izleyiciyle buluşturuyor.

“Günün Bereketi” programında, alanında uzman konukların katılımıyla sanattan eğitime, psikolojiden sağlığa kadar birçok konu izleyiciye aktarılıyor.

Hafta içi her gün ekranlara gelecek programda, çocuk yetiştirme, sağlıklı yaşamın sırları, sosyal medya okuryazarlığı gibi sosyal hayatımızın içinde yer alan konular konuşuluyor.

Birbirinden güzel programlar bu yaz Diyanet TV'de...

Editör: Ömer Ceylan