Kars İl Müftülüğünce "Türkiye Diyanet Vakfı 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantıları" düzenlenmeye devam ediyor.

Bu kapsamda Kars İl Müftüsü Hamza Bayram, Sarıkamış ve Selim müftülüklerinde görevli din görevlileriyle bir araya geldi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonundaki toplantıda konuşan İl Müftüsü Bayram, "Vekalet yoluyla kurban organizasyonu ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sevinç ve umut olmakta ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendirmektedir. Bu yardım hareketi vesilesiyle dünyanın birçok farklı noktasında kurban bereketiyle sofralar şenleniyor. Mesafe tanımadan kardeşlerimizle aramızda bir köprü olan bu organizasyonda gayretle çalışarak Rabbimizin rızasını kazanmalı ve kardeşlerimizin dualarına ortak olmalıyız. Toplumsal yardımlaşma ve dayanışmaya daha fazla katkıda bulunmak, ihtiyaç sahipleri kardeşlerimizin yüzünü güldürerek topyekün bayram sevinci yaşamak için mesai gözetmeden gayret göstermeliyiz ve topluma rehberlik etmeliyiz." dedi.

sarıkamış-kurban-22

Toplantı sonunda Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Ali Erbaş imzasıyla deprem bölgesine yardıma giden personel için gönderilen başarı belgeleri, İl Müftüsü Hamza Bayram tarafından takdim edildi. 

sarıkamış-kurban-11

Ayrıca program kapsamında Müftü Bayram İlçe müftülüğünce açılan "Türkiye Diyanet Vakfı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve Bağış Standı"na ziyaret etti.

sarıkamış-kurban-11

Ziyarette Müftü Bayram'a Sarıkamış İlçe Müftüsü Numan Öztürk eşlik etti.

Editör: Ömer Ceylan