İlk olarak 2004 yılında düzenlenen “Ezanı Güzel Okuma Yarışması”nın on altıncısı tamamlandı.

Öncelikle belirli bir takvim çerçevesinde ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri, Sakarya Abdülhamit Camii’nde düzenlenen “16. Ezanı Güzel Okuma Yarışması Türkiye Finali”nde ezanı en güzel şekilde okuyabilmek için yarıştı.

Yarışmanın sonunda Bursa’dan Nuri Baktemur birinci olurken Kırıkkale’den Serkan Yıldız ikinci, Antalya’dan Fatih Atay ise üçüncü oldu.

Yarışmalarda dereceye giren görevlilere ödülleri, 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası Açılış Programı’nda takdim edilecek.

5. Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Türkiye Finali

Öte yandan yine 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca personelin yeteneklerini geliştirmeleri ve planlı çalışma alışkanlığı kazanmaları amacıyla; Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu ile Hutbe Yazma, Şiir Yazma, Bilgi ve Proje Yarışmaları düzenleniyor.

Söz konusu yarışmalar, 2004 yılından bugüne, farklı şehirlerde düzenlenen finallerle halkın katılımı da sağlanarak daha etkili bir şekilde tamamlanıyor.

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında erkek din görevlileri arasında “Etkili Hutbe Sunumu Yarışması” düzenlendi.

İlk olarak 2015 yılında yapılan Etkili Hutbe Sunumu Yarışması’nın bu yıl beşincisi gerçekleştirildi.

Söz konusu yarışmanın Türkiye finali, 1 Eylül 2019 Pazar günü saat 13.30’da Mersin Ulu Camii’de yapılacak.

Yarışmaya; ilçe, il ve bölgelerde yapılan elemelerde birinci olan din görevlileri katılacak.

Editör: Mehmet Çalışkan