İstanbul Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Kıraat Bölümü büynesinde Aşere Takrib Tayyibe eğitimini tamamlayan 23 hafız için "İcazet Merasimi" düzenlendi.

Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi’nde gerçekleştirilen merasime Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Muhammet Emin Kılıç ve İstanbul İl Müftü Vekili Ahmet Aktürkoğlu katıldı.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen merasim Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Birçok hafızın Kur’an-ı Kerim tilavet ettiği merasimde konuşan Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Muhammet Emin Kılıç, "Malumunuz 1976 yılında ihtisas bölümü ile birlikte kurulan Aşere-i Takrib bölümümüz, o günden bugüne kesintisiz bir şekilde eğitime devam ediyor. Şu ana kadar bu bölümden 252 kardeşimiz mezun oldu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’mız bünyesinde önemli görevler üstlendiler." dedi.

Kursiyerlere seslenen Kılıç, "Sizler hıfzınızı ikmal ederek, sırf Kur’an-ı Kerim’i daha iyi okumak ve vücuhatını öğrenmek maksadıyla İhtisas Merkezimize geldiniz. Birçok sıkıntıya ve zorluklara katlanarak üç yıl yorucu ama doyurucu bir eğitim aldınız. Bir taraftan ağır İstanbul şartlarında ailenize karşı sorumluluklarınızı yerine getirmeye gayret ederken diğer taraftan derslerinizi aksatmadan sürdürdünüz. Bunları sırf Yüce Allah’ın kitabını daha iyi okumak ve dini mübini İslam’a hizmet etmek için yaptınız. Ama vardığınız sonuç tüm sıkıntılara katlanmaya, zorlukları göğüslemeye değdi. Aşere Takrib Tayyibe Kursunu bitirerek mucaz oldunuz. Sizleri tebrik ediyorum." diye konuştu.

Hafızlara öğrendiklerini mutlaka başkalarına da öğretmeleri gerektiğinin altını çizen Kılıç, "Sizden istenilen, bu ilmi öğretmek ve yaymaktır. Başkalarına öğretilmeyen bilginin bir gün yok olmaya mahkum olduğunu unutmayın. Bu konuda merhum Abdurrahman Gürses hocamızı örnek alın. Onun bu ilmi öğretmek için gösterdiği fedakarlıkları hatırlayın. Bu yoldaki çalışmalarınızda gayeniz Allah’ın rızasını kazanmak olsun." ifadelerini kaydetti.

İstanbul İl Müftü Vekili Ahmet Aktürkoğlu ise, icazet alan kursiyerleri ve onları yetiştiren hocaları tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Merasimi Reisülkurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Merasimin ardından hafızlara belgeleri ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan