Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremler nedeniyle Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde yardım kampanyası başlatıldı.

"Türkiye İçin İyilik Vakti" sloganıyla gerçekleştirilen kampanya kapsamında Diyanet Akademi merkezleri yardım toplama noktasını dönüştü.

İzmir

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kampanyaya bir destek de İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden geldi.

İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi eğitim görevlileri ve öğrencileri ile çevresinde ikamet eden vatandaşlar depremzedeler için giysi, gıda ve ihtiyaç malzemesi yardımında bulundu.

Toplanan yardımlar görevliler tarafından tasnif edildikten sonra paketlenerek bölgeye gönderildi.

diyanet-gençlik-gönüllüleri-yardım-çalışmalarına-destek-oluyor2

Rize

Diyanet Akademisi Başkanlığı Rize Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü koordinesinde yürütülen kampanyaya kursiyerler ve hayırsever vatandaşlar destek oldu.

Kampanya kapsamında ayni yardımların yanı sıra 47 bin 236 Türk Lirası nakdi yardım yapıldı.

Kursiyerler tarafından özenle paketlenen ayni yardımlar ile nakdi yardım TDV aracılığıyla depremzedelere ulaştırıldı.

konya-ihtisas-11

Konya

Diyanet Akademisi Konya Dini İhtisas Merkezi personeli ve kursiyerleri Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizesiyle düzenlenen yardım kampanyasına maddi destek sağladı.

kocaeli-11-1

Kocaeli

Kocaeli Dini Yüksek İhtisas Merkezi görevli ve kursiyerleri de AFAD  yardım toplama merkezinde toplanan yardımların tasnif ve paketleme işlemlerini gerçekleştirerek deprem bölgesine gönderdi.

gaziantep-11

Gaziantep

Diyanet Akademi Gaziantep Haciahmet Ziylan Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde ise personel ve depremzedelere sıcak yemek ikram ediliyor.

ihtisas-yardım-11

Ankara

Depremzedeler için yardım toplanan merkezlerden biri de Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi oldu.

Din görevlileri, kursiyerler ve hayırsever vatandaşlar tarafından bağışlanan yardımlar, tırlara yüklenerek dualarla deprem bölgesine uğurlandı.

Editör: Ömer Ceylan