Erzurum Caferiye Medresesi’nde yüzlerce hafız yetiştiren, ömrünü hafız yetiştirmeye adayan büyük kıraat âlimi Mehmet Gürgür Hocaefendi, vefatının 1. yılında kabri başında dualarla anıldı.

İmam hatip, müezzin kayyım, müftü, Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmeni ve ilahiyat fakültesi hocası olarak görev yapan onlarca talebesi hocalarını anmak için bir araya geldi.

Hocalarının Asri Mezarlığındaki kabri başında hatmi şerif okuyan din görevlileri ve talebeleri, ardından yaptıkları dua ile Mehmet Gürgür Hocaefendiyi hayırla yad etti.

- İsmi Hafızlık ve Gençlik Merkezinde yaşatılacak

Erzurum’un manevi değerlerinden olan merhum Mehmet Gürgür Hocaefendi’nin isminin Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde inşa edilen ‘Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi’ ile yaşatılacağını kaydeden Vaiz Yunus Korkmaz, "Hafızlar diyarı Erzurum'da yetiştirdiği yüzlerce hafız ile tanınan merhum Mehmet Gürgür hocamızı talebeleri ve din görevlileri olarak vefatının seneyi devriyesinde kabri başında dualarla yad ettik. Mevla hocamıza rahmet eylesin. İnşallah ismini taşıyan ve tamamlandığında içerisinde 25 adet derslik, 3 adet 600 kişilik amfi, 4-6 yaş grubu sınıflar, bilgisayar laboratuvarı ve 400 yatak kapasitesi ile Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi ile de hocamıza yakışır bir Kur’an ocağını Diyanet İşleri Başkanlığımızın koordinesinde Erzurum’a kazandırmış olacağız. Eser Erzurum'un ve hocamızın talebelerinin hocasına olan vefasının simgesi olacaktır.  Bu vesile ile ‘Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi’ne destek veren tüm hayırseverlere ve yetkililerimize teşekkür ederken eserin bir an önce tamamlanarak Kur’an’a ve gençlere hizmet etmesi için hayırseverlerimizin desteklerini bekliyoruz” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan