Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, çeşitli programlara katılmak üzere geldiği Erzurum’da, Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Aziziye ilçesinde yapımına başlanan ve inşası devam Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Erzurum'da yetiştirdiği yüzlerce hafız ile tanınan merhum Mehmet Gürgür Hoca'nın ismini taşıyan, içinde olimpik yüzme havuzu ve çok sayıda sosyal alanı barındıran 400 yataklı Mehmet Gürgür Hafızlık ve Gençlik Merkezi hakkında Aziziye İlçe Vaizi ve Proje Sorumlusu Yunus Korkmaz’dan bilgi alan Şahin, projenin gençliğe değer büyük bir yatırım olduğunu belirtti.

Erzurum’un Kur’an ve hafız ocağı olduğunu vurgulayan Şahin, "Erzurum kilidi mülk-i İslam'ın, Erzurum derbend-i ehl-i İslam'ın sözleriyle tanıtılan ve çocukların küçük yaştan itibaren Kur'an-ı Kerim'i okuyup öğrenmelerine önem verilen, hafızlarıyla meşhur bir yerdir. Bu hafızların yetişmesinde merhum Mehmet Gürgür hocamızın önemli bir yeri vardır. Yetiştirdiği yüzlerce hafızla İslam’a ve Kur’an’a hizmet etmiştir. Ömrünü Kur’an’a adayan öncü bir alim olan Mehmet Gürgür hocamızın ismiyle müsemma bu merkez de Kur’an bülbüllerinin yetişmesine büyük katkı sunacaktır. Bir şehrin hocasına vefasını ve Kur’an’a olan sevdasını bir kez daha ortaya koyduğu bu projeye katkı ve destek veren tüm hayırseverlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyor, bir an önce tamamlanmasını temenni ediyorum." dedi.

İnşaat alanındaki incelemelerin ardından heyet, merhum Mehmet Gürgür hocanın kabrini ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan