"21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla il ve ilçe müftülükleri tarafından "Fidan Dikme Etkinliği" gerçekleştirildi.

Depremde-vefat-edenler-için-“Hatıra-Ormanı”4

Aydın

Aydın Orman İşletme Müdürlüğü tarafından "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine İl Müftüsü Hasan Güneş katıldı.

Aydın Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan ile birlikte Müftü Güneş ve kurum amirleri, fidanları topraklar buluşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilavet edilen etkinlikte, binin üzerinde ağaç fidanı dikildi.

Depremde-vefat-edenler-için-“Hatıra-Ormanı”03

Muğla

Muğla’da "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremde vefat edenlerin anısına "6 Şubat Deprem Şehitleri Hatıra Ormanı" oluşturuldu.

Muğla Vali  Yardımcısı Ayhan Yazgan’ın katıldığı etkinlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Depremlerde vefat edenler için yapılan duanın ardından vefat eden vatandaşlar adına alınan fidanlar toprakla buluşturuldu.

Depremde-vefat-edenler-için-“Hatıra-Ormanı”01

Kayseri

Kayseri’de "21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası" münasebetiyle fidan dikim programı gerçekleştirildi.

Deprem felaketinde vefat eden vatandaşlar anısına, Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü tarafından "Deprem Şehitleri Ormanı Fidan Dikim Programı" düzenlendi.

"6 Şubat Deprem Şehitleri Ormanı" olarak hazırlanan alana 5 bin adet sedir ve karaçam fidanı dikildi.

Fidan dikim etkinliğine katılan İl Müftüsü Yusuf Akkuş, "Kayseri Orman Bölge Müdürlüğümüzün depremlerde hayatını kaybeden şehitler adına fidan dikme etkinliği düzenlemesi vesilesi ile bugün buradayız. Allah Teala ayetlerinde çevre bilincine vurgu yapıyor. Peygamber Efendimiz (sas), ‘Kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı toprak ile buluşturun.’ diye bizlere tavsiyelerde bulunuyor." dedi.

Programa Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, kurum amirleri ve personel katıldı.

Editör: Ammar Esenkal