Ramazan Ayı boyunca çeşitli camilerde teravih namazlarının farklı makamlarda kıldırılmak suretiyle, ibadetin daha ruhani bir neşve içerisinde ifa edilmesini sağlamak amacıyla sürdürülen bir Osmanlı geleneği olan Enderun Usulü Teravih Namazının kılınacağı camiler Çorum İl Müftülüğü tarafından belirlenmişti.

İlk olarak Abdi Bey Camiinde başlatılan Cumhur Müezzinliği eşliğinde Enderun Usulü Teravih Namazı geleneğine vatandaşların ilgisi yüksekti.

Eğitimli ve güzel sesli müezzinler tarafından Ramazan'ın ruhuna uygun, namazın huşu ve coşkusunu artırıcı bir şekilde okunan ilahilerle süslenen teravih namazlarında camiyi dolduran erkek ve kadın cemaat, duygu yoğunluğu yaşadı.

Yatsı ve Vitir namazı ile birlikte teravihin her 4 rekatında farklı olmak üzere 7 çeşit makamda 5 din görevlisi tarafından kıldırılan namazlarla cemaat farklı bir manevi atmosfer içine girmiş oldu.

Hicaz, Saba, Acemaşiran, Uşşak, Nihavent, Rast ve Evc makamlarının ilahilerle uygulandığı Osmanlı geleneğini Enderun teravihi, Ramazan boyunca her hafta başka bir mahalle camiinde yaşatılacak.

Çorum’da Enderun usulü teravih namazının kılınacağı diğer camiler şu şekilde:

18 Mart 2024 Pazartesi – Fatih Sultan Mehmet Camii

20 Mart 2024 Çarşamba – Buhara Camii

25 Mart 2024 Pazartesi – Hz. İbrahim Camii

27 Mart 2024 Çarşamba – Ölçek Camii

01 Nisan 2024 Pazartesi – Orta Kapaklı Hz. Ebubekir Camii

08 Nisan 2024 Pazartesi – Akşemsettin Camii

Editör: Mehmet Öztürk