Türkiye Diyanet Vakfı, vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla her yıl olduğu gibi bu sene de vekâletle kurban kesim organizasyonu başlatmıştı.

Bu kapsamda harekete geçen Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi, vatandaşların vekâlet yoluyla kurban bağışlarını yapabilmeleri için kurban bağış standı açtı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda katılımcı ile düzenlenen açılışta konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer; "Bu yıl da yurt dışı müşavirliklerimiz, ateşeliklerimiz, koordinatörlüklerimizle ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel partnerlerimiz destekleriyle güvenli bir şekilde milletimizin kurbanlarını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız." dedi.

- TDV vekâletle kurban alanında öncü

Müftü Biçer; "Vekâletle kurban kesim alanında öncü olan Türkiye Diyanet Vakfımız, hayırseverlerimizin vekâlet verdikleri kurbanları dini usullere uygun şekilde keserek ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Kesilen kurbanlar yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, Kur’an kurslarına ve öğrenci yurtlarına, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan gönül coğrafyamızdaki mazlum kardeşlerimize dağıtılıyor." ifadelerini kullandı.

- Bu yıl hedefimiz 20 milyon aileye ulaşmak

Bu yıl ki hedefin 20 milyon aileye ulaşmak olduğunu belirten Biçer; "Vakfımıza emanet edilen kurban vekâletlerinde her yıl düzenli bir artış olmuştur. Bu yıl da vekâlet yoluyla kurban çalışmalarımız kapsamında Türkiye’de 77 il ve 232 ilçede, yurt dışında ise 75 ülkenin 287 bölgesinde mazlum ve muhtaç kardeşlerimize halkımızın yardım elini ulaştırmaya devam edeceğiz. Milletimizin destek ve teveccühüyle geçen yıl aldığımız bağış rakamlarının üzerine çıkarak yaklaşık 20 milyon ihtiyaç sahibine Türkiye’nin iyilik elini ulaştırmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

- Kurban bedeli: Yurt içi 975 TL, yurt dışı 825 TL’

Vatandaşların vekâlet yoluyla kurban kesim taleplerine açılan stantlarda din görevlileri tarafından yardımcı olunacağını ifade eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, vekâlet yoluyla kurban kesim ücretlerinin tüm masraflar dâhil 2020 yılında yurt içinde 975 TL, yurt dışında 825 TL olarak belirlendiğini hatırlattı.

Müftü Biçer; "Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı önünde kurban standımızı açtık. Vatandaşlarımız kurbanlarını İl Müftülüğümüze gelerek, TDV Çorum Çarşı Şubemize gelerek veya saat kulesi yanındaki kurban standımıza gelerek, cami ve Kur’an kurslarımızdaki din görevlilerimiz aracılığıyla ve tüm PTT şubeleri ve ilgili banka şubeleri aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler. Ayrıca vekâlet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini bagis.tdv.org.tr adresinden de kendileri yapabileceklerdir." dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı ve İl Müftüsü Muharrem Biçer, ilk kurban bağışını gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan