İskilip İlçe Müftülüğüne bağlı merkez ve köylerindeki ihtiyaç odaklı Kur’an kurslarında kadınlara yönelik kış dönemi boyunca Kur’an-ı Kerim eğitimi düzenlendi.

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerler için İskilip Ebussuud Efendi Kur’an Kursu'nda "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Törende konuşan İskilip İlçe Müftüsü Vahit Demiral, "İlçemizde faaliyet gösteren beşi köy altısı merkez olmak üzere toplamda 11 adet İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları'nda 205 öğrenci katılım belgesi almaya hak kazandı. Kurs boyunca kadınlar, Kur’an öğrenmenin yanı sıra, Siyer, Temel Dini Bilgiler gibi derslerin eğitimini de aldılar. Ayrıca, kurs sürecinde çeşitli etkinlikler de düzenlendi." dedi.

Ebussuud Efendi Kur’an Kursunun tanıtımını da yapan Müftü Demiral, "Kurslarımızda öğrendiğiniz Kur'an'a sımsıkı sarılın. Her zaman okuyun ve anlamaya çalışın. Kur'an okumak evimizdeki bereketi artırır. Evlerimizi Kur'an'sız, bereketsiz, nursuz bırakmayalım. Evlatlarımızı da Kur'an ahlakıyla yetiştirelim. Evlatlarını bu şekilde yetiştiren anne dünyadaki en değerli varlıktır."  değerlendirmesinde bulundu.

Son zamanlarda modanın, İslam'ın tesettür emrini yozlaştırdığına da değinen Müftü Demiral, bayanların cihadının İslam dinine uygun tesettüre girmek olduğuna dikkat çekti. 

Program kursiyerlere belge takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan