Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gölgesinde geçirilen ikinci Ramazan ayında, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla yurt içinde 81 ilde, yurt dışında ise 35 ülkede "iyilik" dağıttı.

Bu kapsamda Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla ihtiyaç sahibi 360 aileye ayni ve nakdi yardımda bulundu.

Hayırsever vatandaşların emaneti olan zekat, fitre ve bağışlarla hazırlanan Ramazan yardımları, din görevlileri ve TDV gönüllüleri tarafından ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Din görevlileri ve TDV gönüllüleriyle kapı kapı gezerek Ramazan yardımı dağıtan Çorum İl Müftüsü ve TDV Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Biçer, “İnsanlığın sevgi ve merhameti yeniden kuşanmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde, TDV Çorum Şubesi olarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin zor günlerinde yanlarında olmaya, gönül köprüleri kurmaya, temel ihtiyaçlarını gidermeye, mahzun çocukların yüzlerini güldürmeye çalıştık. Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda kısacası ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaya gayret ettik.” dedi.

Ramazan ayında ihtiyaç sahibi 300 aileye gıda paketi, 60 aileye ise nakdi yardım yapıldığını kaydeden Müftü Biçer, vatandaşlara Ramazan ayı boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet gibi bağışları için bagis.tdv.org web adresinden, fitre ve fidye bağışları için de yine tüm GSM operatörlerinin faturalı-faturasız hatlarından FİTRE ya da FİDYE yazıp 5601’e SMS göndererek 28 TL’lik fitre ve fidye bağışında bulunabileceklerini hatırlattı.

Editör: Mehmet Çalışkan