Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere destek olmaya devam ediyor.

TDV'nin iyilik çalışmalarına il ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla destek oluyor.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Çorum Müftülüğü ve TDV Çorum Şubesi, "İdlib’de Kardeşine Umut Ol" sloganıyla yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında din görevlileri ve hayırseverlerin katkılarıyla toplanan yardımları taşıyan tırın yola çıkışı dolayısıyla Çorum Müftülüğü önünde tören düzenlendi.

Törende konuşan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, “Bugün yine Müftülük ve TDV olarak mazlum coğrafyalarda yönünü Türkiye Cumhuriyeti'ne çevirmiş ve buradan gelecek bir yardım ve mesaj bekleyen kardeşlerimize yardım eli uzatmak üzere bu ihtiyaç malzemelerini El-Bab kentine gönderiyoruz. Çorumlu hayırsever kardeşlerimizin yapmış oldukları bu yardımlar, Rabbimiz katında ziyadesiyle karşılığını bulsun. Bundan sonraki süreçte gerek yurt içinde gerekse yurt dışında komşularımız ve mazlum coğrafyalara bu yardımlar inşallah artarak devam edecektir. Yardım kampanyamıza katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm personelimize özellikle Çorum Diyanet Gençlik Merkezimizde kampanyamıza yardım için koşuşturan kadın hocalarımıza teşekkür ediyor, gayretlerinin yüce Allah katında makbul olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Hasan Muharrem Biçer'in yaptığı duanın ardından yardım malzemelerini taşıyan tır, Suriye'nin El- Bab kentine doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan