Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı" kapsamında il ve ilçe müftülükleri hizmet içi eğitim kursları düzenledi.

Bu kapsamda Sungurlu ve İskilip ilçe müftülüklerince düzenlenen "Hizmet İçi Eğitim Kursu", koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirildi.

Sungurlu

Sungurlu İlçe Müftülüğü koordinesinde koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi düzenlenen ve 6 ay boyunca devam eden "Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Kursu" tamamlandı.

Toplamda 8 din görevlisinin katılım sağladığı eğitim, İlçe Müftüsü İbrahim Köksal başkanlığındaki değerlendirme komisyonunun yaptığı sınavla nihayete erdi.

İlçe Müftüsü Köksal, "Kurs öğreticilerine gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kursu başarıyla tamamlayan hocalarımızı da tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." dedi.

İskilip

İskilip İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren hafız personelin katıldığı "Hafızlığı Muhafaza Hizmet İçi Eğitim Programı" tamamladı.

Çevrimiçi gerçekleştirilen kursa 38 din görevlisi katıldı.

Değerlendirme komisyonu tarafından yapılan sınavda başarılı olan kursiyelere İlçe Müftüsü Vahit Demiral tarafından "Başarı Belgesi" takdim edildi.

Kursu başarıyla tamamlayan din görevlileri ile bir araya gelen İlçe Müftüsü Demiral, "Hafız olmak, bu dünyada bir faninin sahip olabileceği en büyük şereftir. Bunun muhafaza edilmesi de çok önemlidir. Hafızlıklarını muhafaza etmek adına kursa katılan tüm hocalarımızı tebrik ediyorum." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan