Sungurlu ilçesindeki din görevlilerinden oluşan Sungurlu Müftülüğü Din Görevlileri ve Emeklileri Derneği, "Veren El İle Alan Eli Buluşturalım" sloganıyla hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü oluyor.

Sungurlu esnafı ve hayırseverlerden temin edilen yardım kolileri, gönüllü din görevlileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Kapı kapı dolaşarak Ramazan yardımı ulaştıran din görevlileri, çocuklara da bayramlık kıyafet hediye ediyor. 

İyiliğin öncüsü olan din görevlileri, vatandaşları da bu iyilik hareketine katılmaya davet ediyor.

Yardım çalışmaları hakkında bilgi veren İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Hidayet Türkel, "İyilik ve güzelliğin harman olduğu, rahmet ve yardımlaşma ayı olarak da bilinen Ramazan'da kimsesizlere, yetim ve öksüzlere, fakir ve düşkünlere sahip çıkıp yardım etmek, mahallemize, çevremize, kapı komşumuza bakarak onların kimsesi olmak ve ihtiyaçlarını karşılamak gerekiyor. Bu amaçla ilçemizde emekli din görevlileri tarafından süregelen yardım etkinliği, bu Ramazan ayında uygulanıyor. Hayırseverlerimizin desteğiyle din görevlilerimiz tarafından görev mahallinde bulunan ihtiyaç sahibi, yetim ve öksüz, kimsesiz, yardıma muhtaç kimselere destek olunuyor." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan