İskilip İlçe Müftülüğü tarafından Kurban Bayramında, kurban kesmek isteyen vatandaşların kurban ibadetini dini hükümlere uygun bir şekilde kesmelerine yardımcı olmak amacıyla “Kurban Hizmetleri Komisyonu” kuruldu.

“Kurban Hizmetleri Komisyonu”nda görev alacak din görevlileriyle İskilip Yeni Camii’nde bir araya gelen İlçe Müftüsü Vahit Demiral, yapılan toplantının ardından şu açıklamalarda bulundu:

“Kesim yerlerinde ve Müftülükte görev alacak din görevlilerimiz vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla bayram günü sahada olacaklar. Merkezde ve köylerde görev yapan 170 hocamız görev yerlerinden gelecek olan deri ve kelle bağışlarını da kabul edecekler. Bu yıl Müftülüğümüze bağışlanacak deri ve kelle gelirleri, İskilip’te yapımı tamamlanmak üzere olan Çakmakdede Kur’an Kursu için kullanılacak.”

Müftü Demiral, milletimizin her türlü hayri hizmette din görevlilerimizi sahada görmek istediğini, bu noktada din görevlilerin büyük bir sorumluluğunun olduğunu hatırlatarak, “Kurban Bayramı günü fedakârlık yapıp geç saatlere kadar vatandaşlarımıza ve Kur’an Kursumuza hizmet edecek olan tüm görevlilerimize teşekkür ve dua ediyorum. Müftülüğümüz, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyaçları ve deri-kelle bağışı için bayramın ikinci gününe kadar açık olacaktır.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan