Çorum İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi iş birliğinde Suriyeli ihtiyaç sahiplerine yönelik "İdlib’de Kardeşine Umut Ol"  ve "Şen Ol Ey Çocuk" sloganıyla yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan ihtiyaç malzemeleri, TDV gönüllüleri tarafından El- Bab'da ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardım paketlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere bölgeye gelen Çorum Müftülüğü din görevlileri, Diyanet Genç gönülleri ve TDV gönüllüleri, çadır kentlerde yaşayan aileleri ziyaret etti.

El- Bab Kardeşlik Halk Eğitim Merkezi'nde ailelerle bir araya gelen iyilik ekibi, El Bab’daki yetimhane ve Kur’an kurslarını ziyaret ederek çocuklara hediyeler verdi.

İyilik ekibi, El- Bab Ömer Bin Hattab Kız Kur’an Kursu ve stadyumda çocuklara yönelik düzenlenen etkinliklere katıldı.

Öte yandan Çorumlu hayırseverlerin desteği ile El-Bab Hastanesi içerisinde yapımı tamamlanan anaokulu eğitime hazır hale getirildi.

Yardım çalışmalarına dair açıklamalarda bulunan İl Müftü Yardımcısı Yıldız Üveyik, "Çorum İl Müftülüğü olarak savaş mağduru çocuklar için yaklaşık bir ay önce başlattığımız El- Bab’da Kardeşine Umut Ol ve Şen Ol Ey Çocuk projeleri kapsamında toplanan ihtiyaç malzemeleri, gönüllülerimiz tarafından hazırlandı. Bizler de çadır kent ve yetimhaneleri ziyaret ederek bu kolileri ihtiyaç sahibi ailelere ve çocuklara ilettik. Projeye destek veren Çorumlu hayırseverler ve özveriyle çalışan görevlilerimize canı gönülden teşekkür ediyor, yardımlarının Allah katında makbul olmasını niyaz ediyorum." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan