İskilip İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde, "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun tanıtımı amacıyla "Kurban Bağış Standı ve Fotoğraf Sergisi" açtı.

Standın açılışı amacıyla İskilip Ulu Camii önünde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Sonrasında konuşan İlçe Müftüsü Vahit Demiral, "Yürüttüğü faaliyetlerle milletimizin iyilik simgesi haline gelen Türkiye Diyanet Vakfımız, Diyanet İşleri Başkanlığımızla birlikte bu Kurban Bayramı'nda da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşımak için hazırdır." dedi. 

Vekaletle Kurban Organizasyonu'n tek amacının et dağıtmak olmadığını vurgulayan Müftü Demiral, kurban vesilesiyle kardeşlik duygularının 149 ülkeye taşındığına işaret ederek, "Önceki yıllarda çok kimsenin ismini bile duymadığı Burkina Faso’da Vakfımız tarafından organize edilen 'Ramazan, Kurban ve Su Kuyusu' faaliyetleri sayesinde İslam'a karşı bir muhabbet oluştu. Görevli olarak oralara giden arkadaşların söylediğine göre birçok kişi Müslüman oldu." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıllarda "Vekaletle Kurban Organizasyonu" kapsamında kaydedilen fotoğraf karelerinin yer aldığı "Fotoğraf Sergisi ve Kurban Tanıtım Standı", pazar günleri dışında Kurban Bayramı'na kadar 10.00 ile 16.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Editör: Mehmet Çalışkan