Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülen vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek veriyor.

Bu kapsamda Çorum Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Ümit Çimen konuşmacı olarak katıldı.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, Çorum İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşması yapan Müftü Biçer, "Mermeri delen suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. Kurbanlarını paylaşmak isteyen vatandaşlarımız ile ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olma noktasında müftülüklerimizce gerçekleştirilecek faaliyetlere ışık tutacak olan ‘Vekaletle Kurban Organizasyonu İl Bilgilendirme Toplantısı'nın hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Başkanlık Müftüsü Ümit Çimen ise TDV’nin “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla düzenledikleri Vekaletle Kurban Organizasyonu ile bu yıl 25 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedeflediğini aktardı.

Müftü Çimen, "Vakfımızın amacı, Türkiye’de 81 il 922 ilçede, yurt dışında ise Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan tüm gönül coğrafyamızdaki 80 ülke ve 345 bölgede mazlum ve muhtaca Türk Milletinin yardım elini ulaştırmaktır." diye konuştu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan