Alaca İlçe Müftülüğü tarafından vatandaşlara yönelik “Din İstismarına Karşı Doğru Bilginin Önemi” konulu konferans düzenlendi.

Alaca Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr Mustafa Yıldırım konuşmacı olarak katıldı.

Alaca İlçe Müftüsü Necdet Kahveci, din görevlileri ve Kur'an kursu öğreticilerinin katıldığı konferansa, vatandaşların da yoğun ilgisi vardı.

Saygı duruşu ve, İstiklal Marşının okunması sonrası Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açış konuşması yapan İlçe Müftüsü Kahveci, katılımcılara teşekkür etti.

Ardından kürsüye gelerek, doğru bilginin çağımızdaki öneminden bahseden Dekan Yıldırım, sosyal medya mecralarında paylaşılan bilgilere karşı Kur’an’ın ve Sünnet’in öngördüğü bilgiler konusunda vatandaşlarımıza uyarıda bulundu.

Dekan Yıldırım, "Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilatımızın günümüzde icra etmiş olduğu toparlayıcı ve birleştirici rolünden bahsederken imam hatiplerin ve İlahiyat fakültelerinin de doğru bilginin aktarımı konusundaki rolünü" ifade etti. 

Din istismarı yapanların aslında bu kurumları itibarsızlaştırmaya çalışanlar olduğunu söyleyen Yıldırım, "Bu kurumlarda verilmeye çalışılan Kur’an ve Sünnet ile günümüze kadar gelmiş olan müçtehitler’in düşüncelerini iyi anlamak kavramak ve onları vatandaşlarımıza doğru bir şekilde anlatmak gerektiğini" söyledi.

Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Diyanet gibi köklü ve büyük bir teşkilat olduktan sonra din konusunda bir başka yapılanmaya ve yapılara ihtiyaç olmadığını vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

Editör: Mehmet Çalışkan