Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki hükümlü ve tutuklulardan elif cüzünü başarıyla tamamlayanlar için "Kur'an'a Geçiş Programı"  düzenlendi.

Kayseri Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Manevi Rehberlik Birimi tarafından düzenlenen program, Hunat Camii Müezzin Kayyımı Fatih Demir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Kayseri Cumhuriyet Savcısı Ahmet İhsan Koç'un açılış konuşmasının ardından Melikgazi İlçe Müftülüğü Tasavvuf ve Musiki Korusu’nun ilahilerine Çocuk ve Gençlik Ceza İnfaz Kurum öğretmeni ney dinletisi ile eşlik ederek dinleyenlere hoş zamanlar yaşattı.

cezaevi-22

Programda konuşan Melikgazi Müftüsü Kandemir, yeryüzünün en nadide misafiri olan insanoğlunun ahiretteki serüvenini dünya hayatında yazdığını belirtti.

Kandemir, insanların yaşam boyunca hata yapabileceklerini, kişinin yanlışlarından ders alması gerektiğini iş işten geçmeden, Rabbine yönelerek temiz bir sayfa açma gayreti içerisinde olmasına vurgu yaptı.

cezaevi-11

Allah Teala’nın kullarını çok iyi bildiğine, dolayısıyla onların hata yapma ihtimaline karşı rahmet kapısını daima açık tuttuğuna değinen Kandemir, tarihte birçok alimin çeşitli nedenlerle cezaevinde yattığını, onların bu zaman dilimlerini ilim ve irfanla geçirdiklerini söyledi.

Kur'an öğrenmenin önemini vurgulayan Müftü Kandemir, "Gidişimiz, yönelişimiz iyiliğe, güzelliğe, Rabbimize ve cennete olsun. Şimdi sıra Kur’an-ı Kerim’in manasıyla tanışmada" ifadelerini kullandı.

Kur'an öğretiminde başarı gösteren kursiyerlere hediye takdimi sonrası program sona erdi.