"18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü"nün 109'uncu yılı kapsamında yurt genelindeki camilerde mevlid programları düzenlendi.


Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfınca, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü"nün 109'uncu yıl dönümü dolayısıyla mevlid okutuldu.

Maltepe Camii'nde, cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen mevlid programı halka açık gerçekleştirildi.

Program sonrası vatandaşlara mevlit şekeri ikram edildi.

Mevlid, Mehmetçik Vakfı temsilciliklerinin bulunduğu illerdeki, Zeynel Abidin Üçgül, İstanbul Anadolu Yakası 15 Temmuz Şehitler, İstanbul Avrupa Yakası Hacı Nimet Özden, İzmir Alsancak Hocazade, Samsun Ulugazi, Bursa Ulu ve Erzurum Lala Mustafa Paşa camilerinde eş zamanlı okutuldu.


Bursa

Ulu Camii'nde cuma namazı öncesi şehitler, merhum gaziler ve bağışçıların ruhlarına ithafen okunan mevlide şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

İlahiler okunan, dualar edilen programın ardından cuma namazı kılındı.


Diyarbakır

Diyarbakır merkez Sur ilçesindeki "İslam'ın 5. Harem-i Şerifi" kabul edilen tarihi Ulu Camii'nde düzenlenen programda, mevlid okutuldu, dua edildi.

İl Müftüsü Celal Büyük, yaptığı konuşmada, istiklal, istikbal, birlik ve kardeşlik için canını feda eden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek, "Aziz şehitlerimizin manevi hatıralarına sahip çıkabilmeyi, kardeşçe bu topraklarda huzur içerisinde yaşayabilmeyi Rabb'im nasip eylesin." dedi.

Programa, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Bağlar Kaymakamı İsmail Pendik, Sur Kaymakamı Asım Solak ve vatandaşlar katıldı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yılı dolayısıyla şehit, merhum gazi ve bağışçılar için Erzurum'da mevlid okutuldu.


Erzurum

Lalapaşa Camii'nde cuma namazı öncesi okunan mevlide, şehit yakınları, gazi ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Mevlidde vatan için canını veren şehit Mehmetçik ile gaziler ve vakıf bağışçıları için dua edildi. Mevlid sonrası cemaate lokum dağıtıldı.


İstanbul

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfınca, "18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü"nün 109'uncu yılı kapsamında Pendik'teki 15 Temmuz Şehitler Camii ile Şişli'deki Hacı Nimet Özden Camii'nde mevlid okutuldu.

Cuma namazı öncesinde İstanbul'da belirlenen iki camideki mevlid programında şehitler için dualar edildi.

Çeşitli ilahi ve kasidelerin de seslendirildiği mevlidde vatandaşlara lokum ikram edildi.


Samsun

Ulugazi Camii'nde cuma namazı öncesindeki mevlide, şehit yakınları, gazi ve aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Mevlidde vatan için canını veren şehit Mehmetçik ile gaziler ve vakıf bağışçıları için dua edildi. Mevlidde, TSK Mehmetçik Vakfı tarafından cemaate lokum dağıtıldı.


Kayseri

Kayseri İl Müftülüğü tarafından “18 Mart Şehitler Günü” münasebetiyle Hunat Camii’nde program düzenlendi.

15 Mart 2024 Cuma günü Hunat Camii’nde düzenlenen programda Cuma namazı öncesi din görevlileri tarafından Mevlid-i Şerif okundu ve Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.

Daha sonra şehitlerimiz için okunan hatimlerin duası İl Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat tarafından yapıldı. Yapılan duaya cami cemaati tarafından hep birlikte amin denildi.

Editör: Ömer Ceylan