Giresun’da yaşanan sel felaketinde görevi başında şehit düşen Uzman Çavuş Onur Kıran, memleketi Çanakkale Eceabat’ta toprağa verildi.

Şehit Kıran için ilk tören sabah saatlerinde baba ocağında düzenlendi. Burada helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Eceabat Mezarlığı’na getirildi.

Uzman Çavuş Kıran, Eceabat Mezarlığı’nda Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından tekbir, dua ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Kabukçu, “Şehitler ordusuna katılan merhum şehidimize karşı son vazifemizi yapmak için bir araya geldik. Rabbim kendisini kerim kitabında haber verdiği ve sevgili Peygamberimizin haber verdiği müjdeye nail olan şehitlerden eylesin. Başta annesi ve babası olmak üzere cümle yakınlarına, sevdiklerine, silah arkadaşlarına ve cümlemize sabrı cemiller ihsan eylesin. Biz biliyor ve inanıyoruz ki O´ndan geldik O´na döneceğiz. Ancak bir ailede bir ferdin vefatı, o aile için en zor imtihanların başında gelir. Duamız ve niyazımız o dur ki sabrı Rabbim üzerlerine sağanak sağanak indirsin.” duasında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan