Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer” projesi kapsamında Çanakkale İl Müftülüğü gençlere yönelik çeşitli faaliyetler düzenliyor.

Proje kapsamında gençlerle okuma grupları oluşturan din görevlileri, gençlerle İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’yu ziyaret etti.

Gençleri ve onlarla ilgilenen din görevlilerini İl Müftülüğünde ağırlayan Müftü Şükrü Kabukçu, “Gençler, başkanlığımızın ve din görevlisi arkadaşlarımızın yürüttüğü bu projeyi çok önemsiyoruz. Siz bu toplumun geleceği olan nesilsiniz. Sizin yetişmenizde bu topluma ait olan değerlerin bilinmesi büyük önem arz etmektedir. Unutmayın ki kendi değerlerimizi bilmez isek başkalarının değerlerine karşı savunmasız hale geliriz. Asırlardır bu topraklarda ecdadımız huzur ve barış ikliminde yaşamıştır. İlimiz Çanakkale’de gölgelerinde olmaktan şeref duyduğumuz ve her daim hayır, minnet ve Fatihalarla andığımız şühedamızın çektiği zorluklar, bize miras bıraktıkları emanetler son derece önemlidir. Bu itibarla hevesiniz, merakınız hangi ilim dalı olursa olsun kendi tarihimiz, medeniyetimiz ve değerlerimize ait okumalarımızın güçlü ve sağlam olmasını tavsiye ederim. Bu itibarla her seviden ve her okuldan tüm öğrencilerimize kapımız açıktır. Özellikle okuma gurubu oluşturan öğrencilerimize kitap temini hususunda imkânlar ölçüsünde katkı yapmaya çalışacağız. Rabbim sizleri zamanın her türlü fitnelerinden ve kötülüklerinden muhafaza buyursun. Milletine, devletine, anne ve babanıza hayırlı birer evlat eylesin.” dedi.

Ziyaret sonrası İl Müftülüğü tarafından gençlere Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevi’nde istedikleri kitaplar hediye edildi. 
 

Editör: Mehmet Çalışkan