Çanakkale İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇÖMÜ) öğrenci toplulukları iş birliğinde “Gençlerle Söyleşi” programı düzenlendi.

İçdaş Kara Yusuf Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen programın konuğu yazar Bekir Develi oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, "Üniversite okumak son derece önemlidir. Ancak sadece okuduğunuz bölümlerle yetinmeyin, yan okumalar yapın. Okuduğunuz şehrin tarihi dokusundan istifade edin. Çanakkale ki her karışında kahramanların bulunduğu ve bizim için paha biçilmez apayrı bir yeri vardır. Sizler bu şehrin misafirlerisiniz. Aileleriniz sizleri bizlere emanet etti. Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak size katkı sağlayacak bu tür kültür ve eğitim çalışmalarında sizin yanınızdayız. Hepinize başarılar diliyorum." dedi.

Öğrenci toplulukları adına söz alan Mücteba Bektaş ise programda emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından sahneye davet edilen Bekir Develi, hayatından ve yaşanmış hayat hikayelerinden örnekler sunarak gençlere hayata daha olumlu yaklaşmaları tavsiyesinde bulundu.

Bir şeyleri elde etmek için mücadele vermek gerektiğini vurgulayan Develi, "Eğer sen dert etmezsen, Allah sana şifasını vermez. Sen dert edeceksin ki Allah verecek. Öncelikle her şeye kendimizi, gönül dünyamızı onararak başlamalıyız." ifadelerine yer verdi.

Program İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun konuklara hediye takdimi ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan