"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantıları" ülke genelinde devam ediyor.

Bu kapsamda Çanakkale İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çanakkale Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun konuşmacı olarak katıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Argun, "Kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olmak, Müslüman kardeşlerimizle bayram sevincini ve mutluluğunu paylaşmak, mazlum, mağdur ve muhtaçlarla kardeşlik bağımızı kuvvetlendirmek için Türkiye Diyanet Vakfı, Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte 1993 yılından bu yana vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenliyor." dedi.

Vekaletle kurban kesim organizasyonunun her geçen yıl katlanarak büyüdüğünü ifade eden Argun, "145 Ülkede 22 milyon kişiye dokunuyoruz. Vatandaşlarımızın görmediği coğrafyalardaki bilmediği kardeşlerine merhamet götürüyoruz. Bu kampanyada en büyük emek sahada görev alan siz değerli arkadaşlarımıza aittir." diye konuştu. 

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Kabuçu ise "Her yıl düzenlenen vekaletle kurban organizasyonunda çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda gayret gösteren tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen toplantıda İl Müftü yardımcıları ile ilçe müftüleri, şube müdürleri ve din görevlileri hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan