Bayramiç İlçe Müftülüğüne bağlı Mehmet Akif Ersoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu, dualarla açıldı.

Açılışta konuşan Bayramiç İlçe Müftüsü Rıdvan Seletli, "4-6 yaş Kur’an Kurslarımızda yaşlarına uygun eğitim materyalleri ile el becerileri, paylaşma kültürü ve eğitime hazırlık çalışmaları ile birlikte el yıkamadan tertipli ve düzenli olmaya, arkadaşları ile paylaşma kültüründen anne babaya saygıya, per çok konuda eğitim vermeye çalışıyoruz. Yine kabiliyetleri ölçüsünde Kur’an-ı Kerim okuma, namaz sure ve dualarını da öğretmeye çalışıyoruz. Açılışını yapmakta olduğumuz 4-6 yaş Kur’an kursumuz ismini millet olarak bizde ayrı bir yeri ve önemi olan, aynı zamanda Bayramiçli hemşerimiz olması sebebiyle bizim için ayrı bir değere sahip olan milli şarimizin Mehmet Akif Ersoy’dan almaktadır. Merhum Akif’in şiirlerinde ideal genç olarak ortaya koyduğu, onun rüyası ve hülyası olan ideal gençliğin tohumlarının yetişmesi için kursumuza büyük şairin ismini verdik." dedi.

 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğrencilerinin dua ve ilahiler okumasının ardından Çanakkale İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun yaptığı dua ile kursun açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Bayramiç Kaymakamı Alper Taş, mülki ve idari amirler, siyasiler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan